Markedet til FundingPartner nærmer seg milliardnivå

Forretningsmodellen til FundingPartner er bygget på folkefinansierte smålån til norske bedrifter. Nå tror daglig leder Geir Atle Bore at crowdlending-markedet kan bikke en milliard allerede i 2021.
Foto: FundingPartner
Foto: FundingPartner

– Økningen i utlån gjennom FundingPartner viser det enorme behovet små og mellomstore bedrifter har hatt for vekstkapital, sier Geir Atle Bore, daglig leder i FundingPartner, til Finansavisen.

Forretningsmodellen til FundingPartner er bygget på folkefinansierte smålån til norske bedrifter. Som FinansWatch har skrevet tidligere jobber selskapet til Bore med å koble investorer som ønsker god avkastninger med selskaper som trenger lån for å vokse videre eller få gjennomført prosjektene sine.

På det siste året har selskapet økt utlånsvolumet fra 110 til 220 millioner kroner.

– Da Norge stengte ned i mars, var markedet bekmørkt. Jeg trodde vi måtte se langt etter å nå målet vi satte oss før corona, om dobling for 2020. I mai og juni så vi derimot at etterspørselen begynte å hente seg inn igjen. I tredje kvartal slo vi ny rekord med beste kvartal noengang, fjerde kvartal ble enda bedre, sier Bore.

I fjor doblet folkefinansieringsmarkedet seg sammenlignet med 2019, og hadde et totalt volum på 2020.

Bore tror imidlertid på enda en dobling.

– Om denne veksttakten fortsetter tror vi det er realistisk at crowdlending-markedet kan bli et milliardmarked allerede i 2021, sier Bore til avisen.

– Dette er ikke til for alle typer selskaper. Det er et låneprodukt for selskap som har vist at de klarer å tjene penger, men som enda ikke lønnsomme, uttalte Geir Atle Bore til FinansWatch i september.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter