FinansWatch

Markedet til FundingPartner nærmer seg milliardnivå

Forretningsmodellen til FundingPartner er bygget på folkefinansierte smålån til norske bedrifter. Nå tror daglig leder Geir Atle Bore at crowdlending-markedet kan bikke en milliard allerede i 2021.

Foto: FundingPartner

– Økningen i utlån gjennom FundingPartner viser det enorme behovet små og mellomstore bedrifter har hatt for vekstkapital, sier Geir Atle Bore, daglig leder i FundingPartner, til Finansavisen.

Forretningsmodellen til FundingPartner er bygget på folkefinansierte smålån til norske bedrifter. Som FinansWatch har skrevet tidligere jobber selskapet til Bore med å koble investorer som ønsker god avkastninger med selskaper som trenger lån for å vokse videre eller få gjennomført prosjektene sine.

På det siste året har selskapet økt utlånsvolumet fra 110 til 220 millioner kroner.

– Da Norge stengte ned i mars, var markedet bekmørkt. Jeg trodde vi måtte se langt etter å nå målet vi satte oss før corona, om dobling for 2020. I mai og juni så vi derimot at etterspørselen begynte å hente seg inn igjen. I tredje kvartal slo vi ny rekord med beste kvartal noengang, fjerde kvartal ble enda bedre, sier Bore.

I fjor doblet folkefinansieringsmarkedet seg sammenlignet med 2019, og hadde et totalt volum på 2020.

Bore tror imidlertid på enda en dobling.

– Om denne veksttakten fortsetter tror vi det er realistisk at crowdlending-markedet kan bli et milliardmarked allerede i 2021, sier Bore til avisen.

– Dette er ikke til for alle typer selskaper. Det er et låneprodukt for selskap som har vist at de klarer å tjene penger, men som enda ikke lønnsomme, uttalte Geir Atle Bore til FinansWatch i september.

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch