FinansWatch

Vipps med eksplosiv omsetningsøkning fra netthandel

Omsetningen for Vipps på nett øker med 77 prosent fra 2019 til 2020, og 72 prosent i fjerde kvartal, øker omsetningen fra kortbruk i fysiske butikker kun marginalt,

Foto: Vipps

Omsetningen for Vipps på nett økte med 77 prosent fra 2019 til 2020, og 72 prosent i fjerde kvarta. Kortbruken i fysiske butikker har i samme periode økt marginalt, skriver Vipps i en pressemelding.

– Vi tror at trenden med økende bruk av mobile betalingsløsninger kommer til å fortsette og at Vipps i større grad foretrekkes fremover fordi det gjør det enklere å handle på nett. Vipps oppfyller nye lovkrav til sikkerhet fra 1.januar og det er fortsatt like enkelt å betale med Vipps som før.sier Vegar Heir, kommersiell leder i Vipps.

I Norge økte antall brukere av Vipps på nett fra 2019 til 2020 med 22 prosent. Over 2,9 millioner nordmenn brukte Vipps på nett i løpet av 2020, skriver Vipps i meldingen.

«I fjerde kvartal så vi for første gang siden pandemien gjorde sitt inntog i mars at kortkjøp i fysiske butikker gikk ned. Folk satt i større grad hjemme og handlet på nett, selv nært opptil julaften. Selv om den totale omsetningen for BankAxept-kort i 2020 økte med seks prosent, sank antall kjøp med fire prosent. I fjerde kvartal sank antall kortkjøp med BankAxept med fem prosent, mens omsetningen økte med åtte prosent,» står det i meldingen

Svingende kortforbruk

Søren Winge i Nets sa tidligere i januar at en så en markant nedgang i kortforbruket i mars i fjor, men at november markerte en stagnasjon.

– I forbindelse med den første nedstengningen på våren så vi innledningsvis en markant nedgang i forbruket, men utover både sommeren og høsten så vi en betydelig økning i nordmenns forbruk med betalingskort. I november så vi en stagnasjon i kortforbruket som var på nivå med året før, men dette endret seg i desember, hvor vi tydelig kunne se at julemåneden igjen satte fart i detaljhandelens omsetning, sier Søren Winge, pressesjef i Nets, i en melding.

Vipps: Korona har hatt stor innvirkning på betalingsmønstrene våre 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch