FinansWatch

Vipps med eksplosiv omsetningsøkning fra netthandel

Omsetningen for Vipps på nett øker med 77 prosent fra 2019 til 2020, og 72 prosent i fjerde kvartal, øker omsetningen fra kortbruk i fysiske butikker kun marginalt,

Foto: Vipps

Omsetningen for Vipps på nett økte med 77 prosent fra 2019 til 2020, og 72 prosent i fjerde kvarta. Kortbruken i fysiske butikker har i samme periode økt marginalt, skriver Vipps i en pressemelding.

– Vi tror at trenden med økende bruk av mobile betalingsløsninger kommer til å fortsette og at Vipps i større grad foretrekkes fremover fordi det gjør det enklere å handle på nett. Vipps oppfyller nye lovkrav til sikkerhet fra 1.januar og det er fortsatt like enkelt å betale med Vipps som før.sier Vegar Heir, kommersiell leder i Vipps.

I Norge økte antall brukere av Vipps på nett fra 2019 til 2020 med 22 prosent. Over 2,9 millioner nordmenn brukte Vipps på nett i løpet av 2020, skriver Vipps i meldingen.

«I fjerde kvartal så vi for første gang siden pandemien gjorde sitt inntog i mars at kortkjøp i fysiske butikker gikk ned. Folk satt i større grad hjemme og handlet på nett, selv nært opptil julaften. Selv om den totale omsetningen for BankAxept-kort i 2020 økte med seks prosent, sank antall kjøp med fire prosent. I fjerde kvartal sank antall kortkjøp med BankAxept med fem prosent, mens omsetningen økte med åtte prosent,» står det i meldingen

Svingende kortforbruk

Søren Winge i Nets sa tidligere i januar at en så en markant nedgang i kortforbruket i mars i fjor, men at november markerte en stagnasjon.

– I forbindelse med den første nedstengningen på våren så vi innledningsvis en markant nedgang i forbruket, men utover både sommeren og høsten så vi en betydelig økning i nordmenns forbruk med betalingskort. I november så vi en stagnasjon i kortforbruket som var på nivå med året før, men dette endret seg i desember, hvor vi tydelig kunne se at julemåneden igjen satte fart i detaljhandelens omsetning, sier Søren Winge, pressesjef i Nets, i en melding.

Vipps: Korona har hatt stor innvirkning på betalingsmønstrene våre 

Mer fra FinansWatch

Handelsbanken innfører disse bærekraftsmålene

Handelsbankens bærekraftsmål er netto nullutslipp av klimagasser så snart som mulig, og senest i 2040. Det inkluderer utlån, leasing og investeringer, samt utslippene som banken selv genererer fra for eksempel energibruk og forretningsreiser.

Les også

Relaterte

Siste Nytt