FinansWatch

Magnus Carlsen fronter handelsplattform med omstridte produkter

Carlsen blir ambassadør for selskap som tilbyr produkter som Finanstilsynet har advart mot.

Bildet er tatt da Magnus Carlsen spilte mot Levon Aronian under Norway Chess 2020. | Foto: Carina Johansen / NTB

E24 skriver at Carlsens nye sjakkturnering «Champions Chess Tour» blir sponset av handelsplattformen Skilling, og at Carlsen skal fungere som ambassadør for selskapet og representere dem mens den første turneringen «Skilling Open» pågår.

Avisen skriver videre at Skilling er en nettplattform for handel av såkalte CFDer (contracts for difference), der man ikke kjøper faktiske eierandeler, men gjør veddemål på kursutviklingen i alt fra aksjer og aksjeindekser, til olje eller kryptovaluta.

Videre skriver E24 at denne formen for handel ofte er forbundet med høy risiko og at finanstilsynet har advart privatpersoner mot å investere i slike produkter.

– Jeg har latt meg fascinere av Skilling som fintech-aktør, og jeg liker holdningen om å gjøre ting tilgjengelig og enkelt for nybegynnere og erfarne, uttaler Carlsen i en pressemelding, ifølge E24.

Handelsplattformen Skilling ble lansert i Norge i fjor. E24 henviser til at tall fra EUs finansmyndighet som viser at mellom 74 og 89 prosent at kundene taper penger på CFD-produkter.

– Hos oss er det 69 prosent av ikke-profesjonelle som taper penger, hvilket er lavere enn hos de fleste andre. Dette viser at vi trolig lykkes i vår strategi, skriver Skilling-sjefen André Lavold i en mail til E24.

– Det er riktig at denne type handel har vært kritisert tilbake i tid, men det har kommet regulatoriske endringer fra EU og finanstilsynet, som har ryddet opp i bransjen og luket bort mange av de useriøse aktørene, sier Espen Agdestein, den strategiske rådgiveren i Play Magnus Group, til E24.     

– Vi skal også huske at de fleste store aktører som tilbyr netthandel i Norge i dag, også tilbyr ulike former for gearing i deler av sine produkter, legger han til.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch