FinansWatch

SpareBank 1 Østlandet selger app til Japan

Appen har gitt unge økt økonomiforståelse og nå eksporteres løsningen til skoler i Japan. – Dette er en bekreftelse på at vi er langt fremme, sier Christian Fjestad, leder for innovasjon i SpareBank 1 Østlandet.

Her presenteres appen ved den Norske ambassaden i Tokyo i 2019. Tilstede var flere skolesjefer for private og offentlige skoler i Japan.

Appen SpareBank 1 Østlandet har utviklet ble lansert i 2018, som en del av bankens økonomiopplæring for unge i skolen. Nå har interessen for appen vokst slik at skoler i Japan ønsker å ta i bruk appen.

– Det er morsomt at teknologi utviklet på Hamar gjør seg så bemerket. Det er ikke hver dag norsk teknologi eksporteres til tech-tunge Japan. Vi tar mål av oss å være en innovativ bank, og dette er en bekreftelse på at vi er langt fremme, sier Christian Fjestad, leder for innovasjon i SpareBank 1 Østlandet i en pressemelding.

– Tilbakemeldingene fra skolene og brukerne er utelukkende positive. De melder om at dette er en morsom og engasjerende måte å lære noe om et tema som i utgangspunktet kan virke tørt og kjedelig. Det er godt å høre. Å bidra til en god privatøkonomi blant unge ser vi på som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag, sier Fjestad.

«Ledende i verden»

Norsk finansnæring har lenge vært blant de ledende i verden når det kommer til digitaliseringog innovative løsninger. Den utviklingen har pågått ufortrødent siden 80-tallet da man begynte å lese giroer på maskin, mener informasjonsdirektør Tom Staavi i bransjeorganisasjonen Finans Norge i pressemeldingen.

–  Norsk finansnæring har også sammen med det offentlige apparatet gjort det mye enklere å dele data på en trygg og sikker måte som sparer samfunnet for milliarder av kroner hvert år. Det mye omtalte PSD2-direktivet har akselerert bankenes innovasjonsarbeid og gjort bank enda enklere for kundene, sier Staavi.

SpareBank 1 Østlandet ser oppgang i søknader om avdragsutsettelse i privatmarkedet 

 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch