SpareBank 1 Østlandet selger app til Japan

Appen har gitt unge økt økonomiforståelse og nå eksporteres løsningen til skoler i Japan. – Dette er en bekreftelse på at vi er langt fremme, sier Christian Fjestad, leder for innovasjon i SpareBank 1 Østlandet.
Her presenteres appen ved den Norske ambassaden i Tokyo i 2019. Tilstede var flere skolesjefer for private og offentlige skoler i Japan.
Her presenteres appen ved den Norske ambassaden i Tokyo i 2019. Tilstede var flere skolesjefer for private og offentlige skoler i Japan.

Appen SpareBank 1 Østlandet har utviklet ble lansert i 2018, som en del av bankens økonomiopplæring for unge i skolen. Nå har interessen for appen vokst slik at skoler i Japan ønsker å ta i bruk appen.

– Det er morsomt at teknologi utviklet på Hamar gjør seg så bemerket. Det er ikke hver dag norsk teknologi eksporteres til tech-tunge Japan. Vi tar mål av oss å være en innovativ bank, og dette er en bekreftelse på at vi er langt fremme, sier Christian Fjestad, leder for innovasjon i SpareBank 1 Østlandet i en pressemelding.

– Tilbakemeldingene fra skolene og brukerne er utelukkende positive. De melder om at dette er en morsom og engasjerende måte å lære noe om et tema som i utgangspunktet kan virke tørt og kjedelig. Det er godt å høre. Å bidra til en god privatøkonomi blant unge ser vi på som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag, sier Fjestad.

«Ledende i verden»

Norsk finansnæring har lenge vært blant de ledende i verden når det kommer til digitaliseringog innovative løsninger. Den utviklingen har pågått ufortrødent siden 80-tallet da man begynte å lese giroer på maskin, mener informasjonsdirektør Tom Staavi i bransjeorganisasjonen Finans Norge i pressemeldingen.

–  Norsk finansnæring har også sammen med det offentlige apparatet gjort det mye enklere å dele data på en trygg og sikker måte som sparer samfunnet for milliarder av kroner hvert år. Det mye omtalte PSD2-direktivet har akselerert bankenes innovasjonsarbeid og gjort bank enda enklere for kundene, sier Staavi.

SpareBank 1 Østlandet ser oppgang i søknader om avdragsutsettelse i privatmarkedet 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter