Vipps og Visa lager mobil lommebok sammen

Vipps retter blikket utenfor Norges grenser. Nå inngår selskapet et strategisk samarbeid med Visa om å utvikle en mobil digital lommebok for hele Europa.
Inngår samarbeid: Fr. v. Berit Svendsen, leder Vipps internasjonal, Rune Garborg, Vipps-sjef, Henning Holtan, Regional Managing Director Visa | Foto: Foto: Morten Brakestad/Vipps
Inngår samarbeid: Fr. v. Berit Svendsen, leder Vipps internasjonal, Rune Garborg, Vipps-sjef, Henning Holtan, Regional Managing Director Visa | Foto: Foto: Morten Brakestad/Vipps

I en pressemelding fremholder Vipps at avtalen er en milepæl i selskapets internasjonale satsing.

– Samarbeid er helt sentralt i vår strategi for å lykkes internasjonalt. Med Visa som er verdensledende innen digitale betalinger og Vipps, verdens mest suksessfulle bankdrevne mobile lommebok, er vi sikre på at samarbeidet skaper magi. Vi skal bruke vår erfaring og kompetanse på å skape forenkling i verdensklasse gjennom løsninger som begeistrer folk utenfor landegrensene på samme måte som vi har gjort i Norge, sier Rune Garborg i Vipps i meldingen.

Både Visa og Vipps mener at tidspunktet for en slik satsing er optimal. Koronakrisen har ført til en stor endring i adferd når det gjelder betalinger.

Dette samarbeidet vil bidra til utviklingen av digitale betalinger i Europa. Samtidig gir det banker og utstedere mulighet til å lansere produkter tidligere til forbrukere. Forbrukernes interesse for digitale betalingsløsninger er stor og stadig voksende – og har økt ytterligere under COVID-19. Å imøtekomme denne etterspørselen vil være avgjørende for å hente inn igjen den europeiske økonomien, og la forbrukerne betale på de måtene de er mest komfortable med, samtidig som butikker raskt og sikkert kan få betalt, sier Henning Holtan regional direktør i Visa i pressemeldingen.

De nye samarbeidspartnerne peker også på at europeiske banker har i dag høye kostnader knyttet til håndtering av kontanter, og at det i land som Tyskland og Irland fortsatt er kontanter som er vanligst å betale med. Som en del av partnerskapet, drar løsningene fordel av tilgangen til API-nettverket til Visa, slik at kontinuerlige forbedringer understøttes av betalingssikkerheten og teknologien til Visa.

Folkefinansiert koronastøtte ga 91 millioner i første halvår

Økende bankinteresse for biometriske betalingskort 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også