Teknologer rømmer fra Wirecard-konkurs

Et lag bestående av seks teknologer bryter ut av konkurs- og skandalerammede Wirecard for å fortsette sine prosjekter utenfor selskapet.
Foto: ANDREAS GEBERT/REUTERS / X06742
Foto: ANDREAS GEBERT/REUTERS / X06742

Wirecard ble tidligere i år rammet av en skandaleavsløring som viste at selskapet hadde løyet om 20 millioner kroner i sine regnskaper som ikke eksisterte. Selskapet har senere blitt slått konkurs. Flere i selskapets toppledelse er arrestert og siktet for svindel i milliardklassen. En av direktørene er fortsatt på flukt.

Nå melder det Berlin-baserte teknologikonsernet finleap at seks av Wirecards teknologer forlater Wirecard for å fortsette sine prosjekter hos dem. finleap er et konsern som står bak 11 oppstartsselskaper innen bank, forsikring og kapitalforvaltning, skriver Finansavisen. Teamet som forlater Wirecard er ledet av sjefen for Wirecards Innovation Lab, Joern Leogrande.

Wirecard-teknologene skal blant annet jobbe med digitalisering i finleaps selskaper, samt bedriftsinnovasjon. Avdelingen har fått navnet Coprorate Innovation and Corporate Venture Building, ifølge Reuters.

Wirecards konkursbegjæring skal behandles om en måneds tid.

Wirecard er konkurs 

Tidligere Wirecard-direktør pågrepet etter skandale

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også