Milliardtap for Europas største digitalbank

Britiske Revolut blir regnet som en av Europas største fintechsuksesser. Det genererer foreløpig ikke noen store gevinster.
Revolut-sjefen Nikolay Storonsky er fornøyd med årsresultatet for 2019, tross milliardtap. | Foto: Revolut
Revolut-sjefen Nikolay Storonsky er fornøyd med årsresultatet for 2019, tross milliardtap. | Foto: Revolut

Når banken la frem tall for 2019 fikk banken et samlet tap på 106,5 millioner dollar, eller drøyt én milliard kroner, skriver CNBC. Det er mer enn en tredobling av tapet i 2018, og henger sammen med investeringer knyttet til selskapets internasjonale ekspansjon og nye produkttilbud som avgiftsfri aksjehandel.

Og til tross for at Revolut kan vise til en imponerende omsetningsøkning på 180 prosent – fra 58,2 millioner dollar i 2018 til 162,7 millioner dollar i 2019. I samme periode økte antallet kunder fra 3,5 millioner til ti millioner.

– Vi har fortsatt en vei å gå, men vi en tilfreds med utviklingen vår, sier Revolut-gründer Nikolay Storonsky i en uttalelse, og viser til en økning i aktive kunder med 231 prosent og i betalende kunder me d 139 prosent.

Etter at selskapet hentet inn 580 millioner dollar i en investeringsrunde tidligere i år ble selskapet vurdet til 5,5 milliarder dollar, cirka 55 millarder kroner.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også