FinansWatch

Danske Makerdao på listen over Forbes mest innovative fintech-løsninger

Makerdao driver kryptovalutaen dai som er knyttet opp til dollarkursen. Nå har fintech-selskapet havnet på World Economic Forums liste over verdens 100 viktigste teknologiske pionerer.

Rune Christensen, grunnlegger og administrerende direktør i Makerdao | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

For fire måneder siden var den danske virksomheten Makerdao å finne på Forbes liste over de 50 mest innovative fintech-løsningene. Nå har World Economic Forum inkludert selskapet på sin liste over verdens 100 viktigste teknologiske pionerer.

Det betyr at Makerdao blir invitert til et toårig utviklingsløp i samarbeid med World Economic Forum. Det er Makerdao grunnlegger og administrerende direktør Rune Christensen svært tilfreds med.

– Det gir en enda mer direkte tilgang til partnere og prosjekter så vi kan bruke vår teknologi innenfor andre omeråder, og dermed skalere teknologien ytterligere, sier Christensen.

Makerdao driver kryptovalutaen dai, som har som formål å være en stabil kryptovaluta, og er derfor knyttet til dollarkursen. Christensen har tidligere fortalt til FinansWatch at målet er at kursen skal stå fast i medvind og motvind. I tillegg til at friksjon og mellomledd skal fjernes med høy grad av transparens. Målet er at brukere kan se hva de betaler for.

– Vi snur bankens modell på hodet. I stedet for å holde brukeren ute, kan de i stedet ste helt ned til det laveste nivå av infrastrukturen, sier Christensen.

Tidligere denne måneden fortalte Christensen at et kræsj i flere kryptovalutaer skapte alvorlige utfordringer for Makerdao, men at situasjonen nå er under kontroll.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch