Danske Makerdao på listen over Forbes mest innovative fintech-løsninger

Makerdao driver kryptovalutaen dai som er knyttet opp til dollarkursen. Nå har fintech-selskapet havnet på World Economic Forums liste over verdens 100 viktigste teknologiske pionerer.
Rune Christensen, grunnlegger og administrerende direktør i Makerdao | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Rune Christensen, grunnlegger og administrerende direktør i Makerdao | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

For fire måneder siden var den danske virksomheten Makerdao å finne på Forbes liste over de 50 mest innovative fintech-løsningene. Nå har World Economic Forum inkludert selskapet på sin liste over verdens 100 viktigste teknologiske pionerer.

Det betyr at Makerdao blir invitert til et toårig utviklingsløp i samarbeid med World Economic Forum. Det er Makerdao grunnlegger og administrerende direktør Rune Christensen svært tilfreds med.

– Det gir en enda mer direkte tilgang til partnere og prosjekter så vi kan bruke vår teknologi innenfor andre omeråder, og dermed skalere teknologien ytterligere, sier Christensen.

Makerdao driver kryptovalutaen dai, som har som formål å være en stabil kryptovaluta, og er derfor knyttet til dollarkursen. Christensen har tidligere fortalt til FinansWatch at målet er at kursen skal stå fast i medvind og motvind. I tillegg til at friksjon og mellomledd skal fjernes med høy grad av transparens. Målet er at brukere kan se hva de betaler for.

– Vi snur bankens modell på hodet. I stedet for å holde brukeren ute, kan de i stedet ste helt ned til det laveste nivå av infrastrukturen, sier Christensen.

Tidligere denne måneden fortalte Christensen at et kræsj i flere kryptovalutaer skapte alvorlige utfordringer for Makerdao, men at situasjonen nå er under kontroll.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også