FinansWatch

Whatsapp åpner opp for pengemeldinger

Etter måneder med forsøk og tester lanserer den Facebook-eide meldingstjenesten muligheten for å betale rett i appen.

Foto: Whatsapp

Det var ventet at lanseringen skulle skje i Whatsapps største marked India – der tjenesten har over 400 millioner aktive brukere. Men regulatorisk kranglig med indiske myndigheter har ført at det ikke er blitt mer enn en liten, begrenset lansering av betalingstjenesten.

Dermed skjer lanseringen på bred front i det nest største markedet, Brasil. Med 120 millioner aktive brukere er Whatsapp er den helt dominerende meldingstjenesten i den søramerikanske kjempen. I en fersk undersøkelse fra Statista svarte hele 91 prosent av smarttelefonbrukere at de bruker Whatapp hele dagen, så markedsgrunnlaget for lanseringen er til stede.

Tjenesten bruker Facebook Pay og fungerer slik at brukeren kobler sitt Whatappkonto til et debet eller kredittkort fra Visa eller Mastercard og som er koblet til en av de lokale bankpartnerne.

Til å begynne med er betalingstjenesten gratis for brukere, mens bedrifter som skal motta penger betaler en avgift på 3,99 prosent for å motta pengene.

Målgruppen er først og fremst Brasils over ti millioner små lokale selskaper, skriver Techcrunch.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch