FinansWatch

Fondsgigant går inn i Trustly – blir vurdert til ti millarder

Den amerikanske fondsgiganten Blackrock kjøper seg inn i den svenske betalingsplattformen Trustly.

Foto: Trustly

Når et konsortium ledet av verdens største kapitalforvalter Blackrock kjøper seg inn som minoritetseier i Trustly, betyr det at verdien på selskapet har passert ti milliarder kroner, ifølge kilder Techcrunch har snakket med.

Trustly leverer systemer for betalinger og innskudd på nett direkte fra kundens bank. En fordel er at brukeren ikke trenger å gi fra seg noe kortopplysninger ved kjøpstilfellet. Trustly brukes i et 30-tall land i Europa og er blitt særlig populært blant kasino- og spillespelskaper.

Det har gitt resultater på bunnlinjen. I fjor økte omsetningen for selskapet med 58 prosent til drøyt 1,4 milliarder svenske kroner, og gevinsten endte på 70 millioner kroner, skriver Dagens Industri.

Slike tall har gjort de store investorene interessert. I 2017 kjøpet Nordic Capital 70 prosent av selskapet, som den gang ble vurdert til cirka syv milliarder kroner.

På eiersiden i Trustly finner vi flere store navn. Utover Blackrock inngår også britiske Aberdeen Standard Investments, amerikanske Neuberger Berman, De forente Arabemiraters statlige fond Investment Corporation of Dubai og den amerikanske delstaten South Carolinas pensjonsfond RSIC.

– Det fantes en god del interesse på markedet, for eksempel blant aktører på betalmarkedet. Til sist valgte vi å ta inn finansielle investorer som Nordic Capital allerede hadde en relasjon med. De er langsiktige og kjøper seg inn på vår nåværende strategi, sier Oscar Berglund, administrende direktør i Trustly til DI Digital.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch