FinansWatch

Børs-fersking med god korona-timing økte omsetningen med 67 prosent

Nykommeren på Børsen, Pexip, økte inntektene med 67 prosent til 150,1 millioner kroner i første kvartal i år. Omsetningen i 2019 var til sammenligning på 89,9 millioner kroner.

Børsdirektør Øivind Amundsen ringte i bjellen da Pexip Holding ble notert på Oslo Børs. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

– Pexip har opplevd en betydelig økning i etterspørselen etter vår videokonferanseløsning som et resultat av Covid-19, uttaler administrerende direktør i selskapet Odd Sverre Østlie i kvartalsrapporten for første kvartal i år.

– Vi har sett en syvdobling i bruk blant eksisterende og nye kunder, og vårt team har jobbet veldig hardt for å støtte våre brukere i disse vanskelige tider.

Tror på langsiktig effekt

Østlie legger til at selskapet tror koronapandemien vil ha en langsiktig effekt på etterspørselen etter videokommunikasjon.

– Ettersom flere mennesker er blitt vant til å møtes digitalt, uttaler han i rapporten.

Stolt over børsnotering

I kvartalsrapporten for første kvartal i år understreker Østlie at han er stolt over at selskapet ble børsnotert den 14 mai og dermed sikret finansiering 1,1 milliard norske kroner.

Etter første kvartal i år var brutto driftsresultat på 35 millioner kroner, mot 19,8 millioner kroner etter første kvartal 2019.

Pexip hadde et driftsresultat på 25 millioner kroner etter første kvartal i år. Til sammenligning var dette etter første kvartal i fjor på 7,9 millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch