FinansWatch

Børs-fersking med god korona-timing økte omsetningen med 67 prosent

Nykommeren på Børsen, Pexip, økte inntektene med 67 prosent til 150,1 millioner kroner i første kvartal i år. Omsetningen i 2019 var til sammenligning på 89,9 millioner kroner.

Børsdirektør Øivind Amundsen ringte i bjellen da Pexip Holding ble notert på Oslo Børs. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

– Pexip har opplevd en betydelig økning i etterspørselen etter vår videokonferanseløsning som et resultat av Covid-19, uttaler administrerende direktør i selskapet Odd Sverre Østlie i kvartalsrapporten for første kvartal i år.

– Vi har sett en syvdobling i bruk blant eksisterende og nye kunder, og vårt team har jobbet veldig hardt for å støtte våre brukere i disse vanskelige tider.

Tror på langsiktig effekt

Østlie legger til at selskapet tror koronapandemien vil ha en langsiktig effekt på etterspørselen etter videokommunikasjon.

– Ettersom flere mennesker er blitt vant til å møtes digitalt, uttaler han i rapporten.

Stolt over børsnotering

I kvartalsrapporten for første kvartal i år understreker Østlie at han er stolt over at selskapet ble børsnotert den 14 mai og dermed sikret finansiering 1,1 milliard norske kroner.

Etter første kvartal i år var brutto driftsresultat på 35 millioner kroner, mot 19,8 millioner kroner etter første kvartal 2019.

Pexip hadde et driftsresultat på 25 millioner kroner etter første kvartal i år. Til sammenligning var dette etter første kvartal i fjor på 7,9 millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger