Har utviklet SMB-veileder for bærekraft

Veilederen fremhever forretningsmuligheter og fokuset på klima styrker bedriftens konkurranseevne.
Benedicte Schilbred Fasmer er konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Foto: Trym Isaksen
Benedicte Schilbred Fasmer er konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Foto: Trym Isaksen

En fersk bærekraftsundersøkelse fra SpareBank 1 viser at mange mindre bedrifter opplever det som utfordrende å komme i gang med bærekraftsarbeidet. For å bistå disse bedriftene, har flere store næringslivsaktører, i regi av Skift, utarbeidet en SMB-veileder for klimaomstilling. 

Veilederen gir praktiske tips og anbefalinger til bedrifter som ikke vet hvor de skal starte, og fremhever også forretningsmuligheter og fordeler ved å prioritere klimaarbeidet. Fokuset på klima bidrar ikke bare til omstillingen, men styrker også bedriftens konkurranseevne og fremtidige vekst.

– Det er viktig for oss som bank at våre kunder driver bærekraftig, og er med på omstillingen for å nå Norges klimamål som nasjon. Men, dette er også viktig for å legge til rette for at kundene våre har forretningsmodeller som står seg over tid, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i Sparebank 1 SR-bank.

Veilederen er en del av arbeidet i Finansskiftet, et initiativ blant finansaktørene i Skift for å legge til rette for bedre klimarapportering fra næringslivet.

Strategi og forretningsutvikling

– For flere kan den store bølgen av bærekraftreguleringer virke overveldende, og særlig for mindre selskaper uten store støtteapparater. Det er viktig at denne bølgen ikke forblir overveldende, men heller en mulighet til å integrere bærekraft som en sentral del av strategi og forretningsutvikling, sier konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad.

Avsenderne bak veilederen er følgende:

  • Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.
  • Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i Sparebank 1 SR-bank.
  • Sjur Gaaseide, direktør i Deloitte.
  • Alexander Heiberg, konstituert direktør i Formue AS.
  • Bjørn K. Haugland, direktør i Skift - Næringslivets klimaledere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også