Analytiker er blitt mer skeptisk til norske banker

Analytiker Roy Tilley i Arctic Securities forteller at selv om de er mer skeptiske, er det noen banker og forsikringsaksjer som spesielt får skryt.
VURDERT NORSKE BANKER OG FORSIKRINGSAKSJER: Analytiker Roy Tilley i Arctic Securities. | Foto: Arctic Securities
VURDERT NORSKE BANKER OG FORSIKRINGSAKSJER: Analytiker Roy Tilley i Arctic Securities. | Foto: Arctic Securities

Flere banker er blitt nedgradert til en holdanbefaling. Dette er ifølge Tilley på grunnen av «ganske god» prising, høy kostnadsvekst og konkurransedrevet marginpress i det norske markedet. 

DNB og Nordea blir trukket frem som gode investeringer. Nordea blir dratt frem som toppvalget blant de nordiske bankene på grunn av utmerket direkteavkastning. DNB hevdes også å fortsatt se bra ut, sier Tilley til Finansavisen.

– Dette er på grunn av bedre kostnadstrend, høy direkteavkastning og litt lavere prising enn flere av regionbankene, selv om aksjen historisk har handlet til en premie, sier han til avisen.

I forsikringsbransjen venter Arctic en bedre inntjeningstrend siden premiene er kraftig oppjustert, etter et par år med relativt svake forsikringsresultater. 

Gjensidige blir spesielt dratt frem som en attraktiv investering av analytikeren. 

– Gjensidige har klart kunststykket å reprise portefølje kraftig, uten at det har redusert markedsandelen i Norge, men aksjens multipler er likevel relativt spiselige. 

Storebrand blir også vurdert av Tilley at har god inntjeningstrend, der spesielt en mulig åpning av det offentlige tjenestepensjonsmarkedet menes at kan gi ytterligere vekstmuligheter. Dette forutsatt at Norge tar tilbakemeldingene fra ESA til følge. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også