Utvider sitt grønne rammeverk

Nå skal Sunndal Sparebanks grønne rammeverk også gjelde grønne bygninger mot privat- og bedriftsmarkedet, samt fornybar energi.
UTVIDER: Jonny Engdahl er administerende direktør i Sunndal Sparebank.
UTVIDER: Jonny Engdahl er administerende direktør i Sunndal Sparebank.

I 2019 var Sunndal Sparebank den første sparebanken i Norge som utstedte en grønn obligasjon, altså lån som skal finansiere miljøorienterte formål. Det grønne rammeverket var den gangen begrenset til finansiering av nullutslippskjøretøy og småkraftverk.

Nå melder Nordmøre-banken at deres grønne rammeverk er utvidet til også å gjelde grønne bygninger mot privat- og bedriftsmarkedet, samt fornybar energi. 

«På denne måten utvider og øker vi vårt engasjement til transisjonen mot lavutslippssamfunnet. Som del av den norske finansnæringen har vi et spesielt ansvar med å bidra til at miljø- og klimautfordringene blir redusert over tid. Dette skal vi gjøre med å bidra til å øke kunnskapsnivået om klimasmarte valg blant våre kunder, samt å tilby en bredde av grønne produkter», står det i en børsmelding.

Det oppdaterte grønne rammeverket er gjort i samarbeid med Sparebank 1 Markets og Swedbank.

Ifølge Sunndal Sparebanks årsrapport var omtrent 31 prosent av utlånsporteføljen til personkundene kategorisert som grønne utlån ved utgangen av 2023. Tilsvarende var om lag 26 prosent av utlånene til bedriftskundene av samme kategori. 

Andelen grønne utlån i porteføljen utgjør om lag 1,1 milliarder kroner. Sunndal Sparebank har en intensjon om at nye seniorobligasjoner i det norske markedet i all hovedsak vil være definert som ESG-obligasjoner de nærmeste årene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også