Analytikere skeptiske til Fasmer-ansettelsen

Carnegie-analytiker tror markedet ble overrasket over at Sparebank 1 SR-Bank-sjef Benedicte Schilbred Fasmer går til Telenor.
BYTTER JOBB: Benedicte Schilbred Fasmer er konsernsjef i SR-Bank, frem til hun tar over Telenor 1. desember. | Foto: Sebastian Holsen
BYTTER JOBB: Benedicte Schilbred Fasmer er konsernsjef i SR-Bank, frem til hun tar over Telenor 1. desember. | Foto: Sebastian Holsen

Torsdag kom nyheten om at Benedicte Schilbred Fasmer går fra konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank til konsernsjef i Telenor.

Carnegie-analytiker Oliver Pisani sier til Finansavisen at de ikke har hørt noen spekulasjoner om at Fasmer var en potensiell kandidat til toppjobben.

– Derfor tror vi dette er et overraskende valg for markedet. Vi tror markedet så på Jørgen C. Arentz Rostrup, leder for Telenor Norden, som den mest sannsynlige kandidaten, sier han til avisen.

Pisani tror det kan tolkes negativt at Fasmer ikke har erfaring fra telekom-bransjen.

SEB-analytiker Markus Borge Heiberg sier Telenor i 2022 satt seg et hårete mål om å øke utbyttet.

– Vi mener det ville vært positivt for Telenors finansielle mål generelt med mer kontinuitet i ledelsen enn det som nå ser ut til å være tilfelle. Vi hadde satt pris på en intern ansettelse, sier han til avisen.

Telenor-aksjen falt 2,4 prosent på Oslo Børs torsdag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også