Ny autorisasjon for usikret kreditt

Finaut har etablert en ny autorisasjon for området usikret kreditt som skal bidra til en mer ansvarlig utlånspraksis.
Leder Kredittservice Astrid Kvernes Hyldmo i Sparebank 1 Kreditt. | Foto: Sparebank 1 Kreditt
Leder Kredittservice Astrid Kvernes Hyldmo i Sparebank 1 Kreditt. | Foto: Sparebank 1 Kreditt

I juni ble det besluttet at Finaut skal etablere en ny autorisasjon for området usikret kreditt. Den nye autorisasjonen bil ta utgangspunkt i elementer fra kunnskapsprøven for kreditt, som allerede gjennomføres for finansrådgivere og deres ledere. 

Sparebank 1 Kreditt utarbeidet allerede i 2020 en fagprøve for usikret kreditt, som tok det samme utgangspunktet.

– Det har vært viktig for oss å gjennomføre denne opplæringen for alle rådgiverne for å sikre høy kompetanse og riktig rådgivning overfor kundene våre. Derfor er det nå gledelig at Finaut etablerer en ny nasjonal autorisasjonsordning på området usikret kreditt, sier leder Kredittservice Astrid Kvernes Hyldmo i Sparebank 1 Kreditt i en pressemelding.

Autorisasjonen skal ferdigstilles innen utgangen av året, og det vil bli en forventning om at alle Finans Norge sine medlemmer setter krav om autorisasjonen for sine rådgivere innen usikret kreditt.

– Det er veldig motiverende at autorisasjonen etterspørres av de som jobber med usikret kreditt og arbeidet vil selvsagt skje i tett samarbeid for å sikre en relevant og god autorisasjonsordning. Dette vil styrke kvaliteten på den finansielle rådgiving for alle aktører innen usikret kreditt, sier forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, og styreleder i Finaut, Gry Nergård.

«Den personlige veiledningen som finansforetakenes rådgivere gir, knyttet til opptak av usikret lån, er essensielt for troverdigheten og tilliten blant kundene. Ordningen er i første rekke rettet mot rådgivning av ikkeprofesjonelle kunder i personmarkedet. Både finansielle rådgivere og de lederne som har faglig oppfølgingsansvar for rådgiverne skal autoriseres», skriver Finaut om den nye nasjonale autorisasjonsordningen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også