Sparebanken Sør henter sjeføkonom med erfaring fra Finansdepartementet

Sparebanken Sør henter sjeføkonom med erfaring fra Statsministerens kontor, Finansdepartementet og Norges Bank.
Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug og den nye sjeføkonomen i banken, Tore Grobæk Vamraak. | Foto: Sparebanken Sør / PR
Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug og den nye sjeføkonomen i banken, Tore Grobæk Vamraak. | Foto: Sparebanken Sør / PR

– Både banken og landsdelen mangler en sjeføkonom, og gjennom ansettelsen av Tore Grobæk Vamraak tilbyr vi media og andre en skarp og erfaren analytiker, som er tett på makrobildet og den samfunnsøkonomiske utviklingen, uttaler administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug, i en pressemelding.

Grobæk Vamraak er tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor og i Finansdepartementet, og mangeårig porteføljeforvalter i Norges Bank.

Med Tore henter vi erfaring og kompetanse som både Sparebanken Sør og landsdelen trenger. Siden 2020 har han vært sjeføkonom i Econa, og nå får han en lignende rolle i banken. Han vil få et overordnet ansvar for konsernets samfunnsøkonomiske analyser og markedsanalyser, og vil følge både makrobildet og finansielle utviklingstrekk tett, forklarer Bergskaug i pressemeldingen.

Skal gjøre banken mer relevant

42-åringen tar med seg familien fra Oslo og bosetter seg i Grimstad, hvor både han og kona har sine røtter. Han er glad for å kunne bruke erfaringen sin i en ny landsdel.

– Dette er en av de mest spennende stillingene på Agder, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet. Sparebanken Sør er en viktig aktør for vekst og utvikling i landsdelen, og jeg skal bidra til å gjøre banken enda mer relevant og i stand til å ta de riktige strategiske beslutningene. I tillegg håper jeg å kunne bidra som analytiker og kommentator eksternt, og er glad banken vil ta den rollen, uttaler Vamraak, som begynner i stillingen 1. august.

Viktig aktør i landsdelen

Bergskaug gleder seg til å få den nye sjeføkonomen om bord.

– Jeg tror han vil bli en viktig aktør i landsdelen, og bidra både for banken, media og andre aktører som trenger den type kompetanse, erfaring og analytiske evner som Tore har med seg. Vi gleder oss til å ønske ham velkommen – både til Sørlandet og til Sparebanken Sør, 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også