Sparebanken Møre: Skal søke om status IRB Avansert

Sparebanken Møre har hatt en sterk start på 2023. For å utvikle konkurranseevnen ytterligere har de nå iverksatt en prosess for å søke om status IRB Avansert. 
Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre.
Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre.

Sparebanken Møre oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 11,0 prosent i første kvartal 2023, opp 1,7 prosentpoeng fra 9,3 prosent i samme periode i 2022.

Banken oppnådde et resultat etter skatt på 207 millioner kroner, opp fra 163 millioner kroner i fjor.

– Vi legger bak oss et kvartal med høy aktivitet og sterk vekst. En utlånsvekst i kvartalet på 1 milliard kroner til personkunder og 0,8 milliarder kroner til bedriftskunder bekrefter at banken er attraktiv og konkurransedyktig, og at vår forretningsmodell står trygt, sier administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre i en pressemelding.

Banken opplyser videre at de har iverksatt en prosess for å kunne søke om status IRB Avansert. Dette for å utvikle bankens konkurranseevne ytterligere. 

Konsernets netto renteinntekter ble 445 millioner kroner, mot 334 millioner i fjor. Konsernet hadde andre driftsinntekter på 55 millioner kroner, mot samme sum i fjor.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 10,6 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 77 867 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 56,5 prosent og ren kjernekapital var på 17,7 prosent.

Rentenettoen utgjør 1,98 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 1,62 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Banken sin kostnadsprosent ble 39,7 prosent i første kvartal, ned fra 46,0 prosent i samme periode i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter