Tidligere høyesterettsdommer tror Lunar må betale

Lunar kommer ikke til å slippe billig unna etter at de stoppet oppkjøpet av norske Instabank i september. Det er vurderingen til en tidligere høyesterettsdommer.
Lunar stoppet tidligere i år oppkjøpet av norske Instabank. | Foto: PR/Lunar Bank
Lunar stoppet tidligere i år oppkjøpet av norske Instabank. | Foto: PR/Lunar Bank

Rune Sæbø, tidligere høyesterettsdommer i Norge, mener i en juridisk vurdering utarbeidet av Instabank at den danske banken ikke kan avbryte oppkjøpet på grunn av manglende godkjenning, og dermed ikke kan unngå å betale erstatning, skriver danske Børsen.

«Min konklusjon er at Lunar ikke kunne la være å gjennomføre kjøpet av aksjene i Instabank uten ansvar på grunn av manglende regulatorisk godkjenning», skriver Sæbø.

Det kommer som en motsigelse etter at advokat og førsteamanuensis ved Copenhagen Business School, Caspar Rose, som spesialiserer seg på kapitalmarkedsrett, sa at den norske banken ville få det vanskelig med å kreve erstatning.

– Fra et kommersielt synspunkt kan du kritisere prosessen, altså at Lunar har kommet med et kjøpstilbud og da ikke har nok kapital til å få godkjenning fra Finanstilsynet, men når det gjelder erstatningsrett, trengs det mer. Domstolene er betydelig tilbakeholdne med å utstede ansvar, både i forhold til ledelse og selskaper, sa Rose til FinansWatch i begynnelsen av oktober.

Lunar og Instabank har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også