Finansforbundet: Skuffet over myndighetene

Forbundet for alle som jobber i finans og teknologi, Finansforbundet, gir sin støtte til sparebankene som nå går sammen for å få finansministeren til å ikke øke kapitalkravene fra nyttår. Forbundet er bekymret for hva økte kapitalkrav kan bety for bankene.
Foto: Finansforbundet
Foto: Finansforbundet

I en melding skrevet på deres egne hjemmesider skriver Finansforbundet at de er opptatt av like konkurransevilkår mellom små og mellomstore banker, og mellom norske og utenlandske banker.

Forbundet frykter at en avslutning av overgangsordningen, som i dag minsker kapitalkravet til norske små og mellomstore banker med 1,5 prosent, kan svekke bankmarkedet og det lokale næringslivet.

– Vi mener at omfanget av reguleringer av næringen må balanseres mot hensynet til å opprettholde økonomisk vekst og næringens evne til å utfylle de oppgaver som etterspørres, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Finansforbundet viser til at regjeringen selv har sagt at de ønsker å legge til rette for et mangfoldig bankmarked.

«Finansforbundet er derfor skuffet over at myndighetene ikke har besluttet å forlenge overgangsordningen. Dette har bidratt til likere konkurransevilkår for aktørene i det norske markedet», avslutter Finansforbundet sin tekst med.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også