Fasmer mener banker må ta større del i den offentlige debatten: – Det er på tide å ta bladet fra munnen

Under en årsmiddag for politikere, næringslivsledere og andre samfunnstopper, holdt konsernsjefen i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, det Rogalands Avis omtaler som en utradisjonell politisk tale.
Konsernsjefen i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer. | Foto: Sebastian Holsen
Konsernsjefen i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer. | Foto: Sebastian Holsen

Torsdag 10. november inviterte Sparebank 1 SR-Bank regionens fremste politikere, næringslivsledere og andre samfunnstopper til årsmiddag på Clarion Hotel i Stavanger. Under middagen holdt konsernsjefen i banken, Benedicte Schilbred Fasmer, det Rogalands Avis omtaler som en utradisjonell politisk tale der hun advarte mot det hun kalte «regjeringens uforutsigbare næringspolitikk».

Ifølge Rogalands Avis påpekte Fasmer at næringslivet må ha forutsigbarhet og at det ikke er bra med plutselige endringer i skatter og avgifter. Grunnrenteskatten på havbruk kom som et sjokk og førte umiddelbart til at børsverdier falt. Hun mener dette er dårlig forvaltning av fellesskapets verdier, og dårlig behandling av de som tar risiko og skaper arbeidsplasser.

− Det er tradisjon at næringslivsledere er forsiktige med sitt politiske engasjement, men jeg tror det er på tide å «ta bladet fra munnen». Banken lever jo av å ta risiko, og vi må derfor tørre å delta i den offentlige debatten, sa Fasmer under talen sin ifølge Rogalands Avis.

I ettertid har talen hennes blitt tema i et innlegg på Linkedin, der administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen roser Fasmer for hennes utradisjonelle, hardtslående tale. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kommenterte også innlegget. Til Rogalands Avis sier han at engasjementet til Fasmer gjør demokratiet sterkt.

SR-Bank: De mest fornøyde kundene har én ting felles

SR-Bank har over 40 prosent av utlånsveksten utenfor Rogaland

Utlånsvekst og lave tap for SR-Bank

Fasmer: – Myndighetene må være forsiktig slik at ikke økonomien bråbremser

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også