Fana Sparebank utsteder grønne ansvarlige lån

– Det grønne ansvarlige lånet ble kraftig overtegnet i et marked som ellers er preget av sterk usikkerhet og uro, sier finansdirektør Kim F. Lingjærde i Fana Sparebank.
GRØNNE ANSVARLIGE LÅN: Med forankring i bankens rammeverk for Grønn finansiering har Fana Sparebank gjennomført en vellykket utstedelse av Norges første Grønne ansvarlige lån. | Foto: Fana Sparebank.
GRØNNE ANSVARLIGE LÅN: Med forankring i bankens rammeverk for Grønn finansiering har Fana Sparebank gjennomført en vellykket utstedelse av Norges første Grønne ansvarlige lån. | Foto: Fana Sparebank.

Fana Sparebank passerer med lanseringen av grønne ansvarlige lån en viktig milepæl i satsningen innen bærekraft og bidrag til å nå fremtidige klimamål.

– Med forankring i bankens rammeverk for Grønn finansiering har Fana Sparebank gjennomført en vellykket utstedelse av Norges første Grønne ansvarlige lån, skriver banken i en pressemelding.

Stolte

Lånet på 200 millioner kroner ble ved lanseringen nær tre ganger overtegnet, og oppnådde en meget god pris for banken.

– Vi er utrolig stolte av at Fana Sparebank igjen går i front når det gjelder grønn finansiering. Det grønne ansvarlige lånet er det første i Norge innen denne aktivaklassen, sier administrerende direktør Lisbet K. Nærø, og fortsetter:

– Det siste lånet føyer seg til at vi i 2016 som første bank introduserte grønne kundeinnskudd basert på et grønt rammeverk, og fulgte opp i 2019 med den første Grønne OMFen i norske kroner.

Banken informerer videre om at det grønne ansvarlige lånet på 200 millioner kroner oppfyller alle kravene som tellende ansvarlig kapital for banken. Og at lånet er utstedt for å refinansiere annen ansvarlig kapital som nærmer seg innfrielse.

Kraftig overtegnet

Ved å inkludere lånet i bankens grønne rammeverk vil lånet til enhver tid være dekket av bankens portefølje av kvalifiserte, grønne utlån. Lånet ble tilrettelagt av DNB Markets og Norne Securities.

Finansdirektør Kim F. Lingjærde, som har ansvaret for Fana Sparebanks finansiering og grønne rammeverk, påpeker at de ser at de ved å stille høye krav til seg selv når det gjelder hva som kvalifiserer som grønt i rammeverket, får god uttelling ovenfor investormiljøene.

– Det grønne ansvarlig lånet ble kraftig overtegnet i et marked som ellers er preget av sterk usikkerhet og uro, og interessen bidro til en god pris for banken. Vi anslår at lånet oppnådde en «greenium» på inntil 8 basispunkter, hvilket betyr en årlig besparelse på 160.000 kroner. Det innebærer at vi også klarer å forbedre lønnsomheten ved å arbeide målrettet innenfor det grønne skiftet, avslutter Lingjærde.

Fana Sparebank: – Å bli en alliansebank i Eika er ikke et tema

Fana Sparebank selger aksjer i Brage Finans til Sparebanken Sør

Fana sparebank: Storfornøyd med tilsyn, tross kritikken

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også