Aktor mener mannen som bedro Totens Sparebank for 21 millioner kroner bør får tre år og ni måneders fengsel

Mannen som blant annet står tiltalt for bedrageri mot Totens Sparebank bør få tre år og ni måneders fengsel – det mener aktor i saken.
Illustrasjonsfoto. | Foto: Berit Roald / NTB
Illustrasjonsfoto. | Foto: Berit Roald / NTB

En eiendomsutvikler har stått tiltalt for millionbedrageri, dokumentfalsk og grovt skattesvik i Østre Innlandet tingrett denne uken. Han har blant annet innrømmet bedrageri og dokumentfalsk mot Totens Sparebank. Eiendomsutvikleren skal ha fått ut et lån på 21,8 millioner kroner ved å forfalske dokumenter basert på et leilighetsprosjekt. Disse pengene er betalt tilbake, det skriver Ringsaker Blad.

Aktor la ned påstand om fengsel i 3 år og 9 måneder. Eiendomsutvikleren er også siktet for flere forhold. Han har også innrømmet at han kjøpte en privat båt på bedriftens regning. I tillegg er han tiltalt for skatteunndragelse og skattesvik, som følge av feilførte kreditnotaer. Sistnevnte har han ikke erklært seg skyldig i. Forsvareren mener at tiltalte må dømmes på mildest måte med muligheter for betinget fengsel, siden det er et poeng å gi mannen muligheter til å komme seg videre.

Totens Sparebank ble lurt for 21 millioner kroner

Toten-saken: Tiltalte skal ha presset økonomisjef til momsjuks

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også