Trøgstad Sparebank mener endringer i utlånsforskriften vil sikre landbruket

Administrerende direktør i Trøgstad Sparebank, Lars André Dingstad-Eriksen, mener at endringer i utlånsforskriften vil være med å sikre landbruket.
Administrerende direktør i Trøgstad Sparebank, Lars André Dingstad-Eriksen. | Foto: Jonas Ingstad
Administrerende direktør i Trøgstad Sparebank, Lars André Dingstad-Eriksen. | Foto: Jonas Ingstad

Ifølge Bondelaget gjør kostnader og inflasjon bankene bekymret for at norske bønder ikke vil investere og omstille seg, det skriver Nasjonen. Bondelaget forklarer at bankene ikke er så bekymret for likviditetsspørsmål, men heller at bønder trakker på bremsen for nye investeringer.

Administrerende direktør i Trøgstad Sparebank, Lars André Dingstad-Eriksen, bekrefter ovenfor Nasjonen at det er en problemstilling at det nå kan virke skumlere å investere. Han mener inflasjon og økte kostnader rammer bonden ekstra hardt.

– Hvis det begynner å bli tap og konkurser, og folk ikke kan betjene lånene sine, da taper bankene penger. Hadde det blitt full utlånsstopp og lavere fart i bankene, blir jeg bekymret for potensielle tap. Om inflasjonen vedvarer og rentene fortsetter å øke, kan det føre til et krakk i boligprisen, og da kan den ballen begynne å rulle ganske fort. Vi håper nå at myndighetene går inn med nye endringer i utlånsforskriften. Man må ha de verktøyene man trenger for å hjelpe på situasjonen, uttaler Dingstad-Eriksen til Nasjonen.

Trøgstad Sparebank ligger midt i et landbruksområde i Indre Østfold. Dingstad-Eriksen presiserer ovenfor Nasjonen at banken ennå ikke har merket en konkret investeringstørke fra landbruket.

Sparebank 1 Østlandet: – Ambisjon om å være Norges beste relasjonsbank

Landkreditt forsikring: Markant forbedring innen gruppeliv i andre kvartal

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også