Dansk medie: Danske Bank og forsikringsselskap i strid om juridisk regning

Et ikke-navngitt forsikringsselskap avviser dekningen av Danske Banks ansvarsforsikring i forbindelse med bankens hvitvaskingssak. Ifølge Berlingske dreier det seg om et tresifret millionbeløp i advokatregninger.
Danske Bank går til sak mot forsikringsselskap. | Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844
Danske Bank går til sak mot forsikringsselskap. | Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Den danske avisen Berlingske skriver at Danske Bank anlagt en voldgiftssak mot et stort, internasjonalt forsikringsselskap.

Årsaken er at det ikke-navngitte forsikringsselskapet ikke vil betale for kostnadene i Danske Banks hvitvaskingssak, med en henvisning om at dekningen av bankens forvaltningsansvarsforsikring ikke holder. Forsikringsselskapet mener Danske Bank leverte saken for sent.

Berlingske skriver at anmeldelsen skjedde i 2017, da samme avis begynte å skrive om saken, men forsikringsselskapet mener Danske Bank burde meldt ifra tidligere. I tillegg er det flere andre punkter partene er uenige om.

Avisen skriver videre at det er snakk om et tresifret millionbeløp som blant annet skal omfatte utbetaling til advokater for tjenester der en rekke tidligere og nåværende styremedlemmer som er blitt avhørt eller etterforsket i hvitvaskingssaken.

Forrige måned offentliggjorde Danske Bank, i forbindelse med kvartalsresultatet, at banken setter av 15,5 milliarder danske kroner til eventuelle bøter fra danske og amerikanske myndigheter.

Danske Bank har ikke ønsket å kommentere saken til Berlingske.

Finanstilsynet øker dagbøtene til Danske Bank – som har rullet siden 2020

Danske Bank: Botsøvelse gir bratt fall i tredje kvartal

Danske Bank setter av ekstra milliarder til hvitvaskingssak

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også