Lunar fortsetter innskuddssatsning – øker til 3 prosent

Som respons på at Norges Bank i dag hever styringsrenten til 2,5 prosent, setter Lunar opp innskuddsrenten til 3 prosent.
INNSKUDDSRENTER: – Når styringsrenten igjen øker kan norske bankkunder være ganske sikre på at lånene blir dyrere gjennom økte utlånsrenter, men få forventer økt avkastning på sparepengene gjennom bedre innskuddsrenter, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne. | Foto: Lunar Bank
INNSKUDDSRENTER: – Når styringsrenten igjen øker kan norske bankkunder være ganske sikre på at lånene blir dyrere gjennom økte utlånsrenter, men få forventer økt avkastning på sparepengene gjennom bedre innskuddsrenter, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne. | Foto: Lunar Bank

Dette er den høyeste innskuddsrenten de har satt noensinne, påpeker Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne. Ifølge Norgessjefen er sparing mer lønnsomt enn på mange år, og bidrar til å dempe den negative effekten på folks økonomi når priser øker og lån blir dyrere.

– Når styringsrenten igjen øker kan norske bankkunder være ganske sikre på at lånene blir dyrere gjennom økte utlånsrenter, men få forventer økt avkastning på sparepengene gjennom bedre innskuddsrenter. Det ønsker vi å endre på. Derfor liker vi å følge vi opp endringene i styringsrenten umiddelbart. Bare siden i fjor høst har det gitt en økning i innskuddsrentene på hele to prosent, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.

Mange har lave innskuddsrenter

Tradisjonelt har det vært slik at du må binde renten for ett eller flere år, for å oppnå de beste innskuddsrentene, men Lunar har valgt å gi sin beste rente på en ordinær brukskonto uten bindingstid og uttaksbegrensninger.

Ifølge SSB-tall lå den gjennomsnittlige innskuddsrenten i Norge på kontoer med ikke-bundne innskudd i tredje kvartal på 0,76 prosent, mens den gjennomsnittlige renten på innskudd totalt lå på 0,91 prosent, påpeker Schjetne.

– Det betyr at veldig mange fremdeles ruger på kontoer med renter på 0-tallet, til tross for at mange nå tilbyr renter opp mot hele tre prosent.

En av tre kjenner ikke til egne renter

Ifølge en YouGov-undersøkelse på vegne av Lunar, oppgir én av tre nordmenn at de ikke kjenner til innskuddsrenten på egne kontoer, noe Schjetne mener er bekymringsfullt.

– Både vi og andre banker har åpenbart en kommunikasjonsutfordring. Differansen mellom den gjennomsnittlige innskuddsrenten og de beste innskuddsrentene, betyr at norske husholdninger går glipp av milliarder, sier Schjetne.

Norges Bank hever styringsrenta med 0,25 prosentpoeng

Lunar lanserer bedriftbankløsning i Norge

Instabank-sjef: Lunar-oppkjøp har vært skadelig for virksomheten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også