Nettkurs om bærekraft for banksektoren

På oppdrag fra Eika Alliansen har Høgskolen i Innlandet utviklet et skreddersydd nettkurs om bærekraft for banksektoren.
BÆREKRAFT: Eika Gruppen ønsker å være en drivkraft for bærekraftig utvikling og har utviklet et nettkurs om bærekraft i samarbeid med Høgskolen i Innlandet.
BÆREKRAFT: Eika Gruppen ønsker å være en drivkraft for bærekraftig utvikling og har utviklet et nettkurs om bærekraft i samarbeid med Høgskolen i Innlandet.

Sentrale temaer i kurset er blant annet betydningen av bærekraft, konsekvenser av manglende bærekraft og viktige relevante utfordringer bankene er i berøring med.

Må fylle på

Nettkurset består av sju moduler og består en variasjon av læringsressurser i form av tekst, lyd, video, quiz og animasjon.

– Det er et behov for mer kunnskap. Det er jo ikke første gang vi gjør noe på bærekraft, men tidligere har vi laget noe på forskjellige temaer, nå vil det bli mer generell kompetanse som vil treffe på tvers av banken, sier konserndirektør bærekraft Marianne Groth i Eika Gruppen i en pressemelding.

Selv om bankene har et fokus på bærekraftskompetanse også til vanlig, må man fylle på, mener Groth.

– Både krav og muligheter innenfor bærekraft er i rask utvikling, og vi blir definitivt aldri utlært, sier hun.

Satsingsområde

Samarbeidet med Høgskolen Innlandet startet da bankene i Eika hadde satt opp en fagplan over hva de ønsket at de ansatte skulle lære seg. Da Eika skulle finne eksterne til å ta på seg oppdraget, falt valget på Høgskolen Innlandet.

– Fag- og forskningsfeltet innen bærekraft er et viktig satsningsområde for Høgskolen. Når vi gjennom prosjekter med arbeidslivet kan formidle denne kompetansen og samskape ny kunnskap om arbeidslivets behov, får vi en vinn- vinn situasjon. Vi kan utvikle faget innen bærekraft til å bli mer arbeidsrelevant og vi bidrar til å heve kompetansen i samfunnet, sier leder ved Senter for livslang læring, Mette Villand.

Ingen lov om bærekraftig finans før i 2023

BDO vil gi kundene et kompass i ESG-jungelen

Handelsbanken tilbyr bærekraftsanalyse til sparekunder

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også