Nordmenn topper spare-undersøkelse

Norge er det landet hvor flest oppgir at de har spart penger jevnlig siden i sommer, viser global undersøkelse.
FLINKEST: Spesielt norske kvinner og 18-25 åringene utmerker seg med å være blant de flinkeste til å spare penger, forteller markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad. | Foto: Klarna Norge
FLINKEST: Spesielt norske kvinner og 18-25 åringene utmerker seg med å være blant de flinkeste til å spare penger, forteller markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad. | Foto: Klarna Norge

Mandag 31. oktober er det Verdens sparedag, en dag som ble stiftet i 1924 for å fremme sparing.

Ifølge Klarnas Money Management Pulse for 3. kvartal i 2022*, en global undersøkelse utført blant 135 10 forbrukere i Norden, Vest-Europa, USA og Australia, oppgir hele 87 prosent av de norske respondentene at de sparte månedlig. Det er en høyere andel enn i samtlige av de andre landene i undersøkelsen.

– Det er en svært høy andel nordmenn som sparer hver måned. Sammenlignet med de andre landene utmerker Norge seg spesielt med at det er en høyere andel kvinner som sparer. Det er også flere blant de unge som setter til side penger jevnlig her enn gjennomsnittet for de andre nordiske landene, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Han påpeker videre at nordmenn generelt er mer opptatt av personlig økonomi enn de er i de aller fleste andre land.

– Det at vi, sammenlignet med mange andre, er flinke til å spare, handler nok om at vi er opptatt av økonomien vår, og at flere prioriterer å spare - spesielt til uforutsette utgifter, sier Elvestad.

Janson: Nedgangstider er sparebankterreng

Sparebank 1 Østlandet: – Ambisjon om å være Norges beste relasjonsbank

Sparebanken Vest er rigget for uroen: – De neste ti årene blir tøffere

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også