Avis ber leserne droppe DNB på lederplass

Sunnmørsposten mener bankene tjener umoralsk mye på at kundene er motvillige til å bytte bank.
DNB får kritikk for å tjene for godt på renteøkningene etter at banken la frem sitt siste kvartalsresultat. | Foto: PR/DNB
DNB får kritikk for å tjene for godt på renteøkningene etter at banken la frem sitt siste kvartalsresultat. | Foto: PR/DNB

Mandag skrev Sunnmørsposten en lederartikkel der de oppfordrer leserne om å være mer bevisste som bankkunder.

«Bytt bank!» var overskriften på lederartikkelen, som tok utgangspunkt i DNBs kvartalsresultat.

«De store bankene skuffer inn penger på renteøkningene. Det kan de gjøre fordi de vet at det sitter langt inn for de fleste av oss å bytte bank», står det i lederen.

Ingen tegn til kundeflukt for Sbanken

Den viser til at DNBs resultat vokser i takt med renteøkningene fra Norges bank, og påpeker at de fleste bankene setter opp utlånsrenta langt raskere enn innskuddsrenta.

«Ren grådighet»

«Men det er stor forskjell på solid og god bankdrift og ren grådighet. Det vi nå ser fra landets største og delvis statseid bank, minner en god del om det siste», skriver Sunnmørsposten på lederplass.

Lederen etterlyser samfunnsansvar fra bankene i en vanskelig tid:

«Men det tror vi neppe skjer. Da må kundene bruke sin forbrukermakt, stille kritiske spørsmål til sin egen bank og ta den lille jobben det er å bytte bank når det lønner seg.»

DNB: Sterk konkurranse i markedet

Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin i DNB understreker at mediene har full rett til å mene hva de vil på lederplass.

– Det er sterk konkurranse i bankmarkedet og tett mellom Norges Bank sine rentemøter, så oppfordringen om å holde seg oppdatert må vi bare slutte opp om. Så får vi håpe avisen tar kontakt med oss om de ønsker å dekke området videre, slik at vi kan få bidratt med fakta i saken, skriver Hansen Lewin i en epost til Finanswatch.

Merker gode effekter av navnebytte: – Navnet fungerer godt utenfor vårt kjerneområde

Nordea Norge-sjefen ser en tøff konkurranse i et usikkert marked

Høy inntekstvekst for DNB i tredje kvartal

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også