Nordea øker innskuddsrentene

Øker rentene på ulike innskuddsprodukter med inntil 0,25 prosentpoeng.
Randi Marjamaa, leder forpersonmarked i Nordea Norge. | Foto: Nordea
Randi Marjamaa, leder forpersonmarked i Nordea Norge. | Foto: Nordea

Nordea skriver i en pressemelding at de setter opp rentene på to ulike innskuddsprodukter. Kontotypen Bufferspar får 0,25 prosentpoeng høyere rente, som da blir 1,75 prosent. Ifølge Nordeas nettsider vil den nye renten tre i kraft 19. desember.

Nordea skriver at de gjør dette på grunn av høyere pengemarkedsrente og at det er generelt høyere interesse for kontosparing nå.

– Vi ser at flere nå setter av beløp som buffer foran det som kan bli en krevende privatøkonomisk periode, og ønsker å stimulere dette videre. Samtidig har Norges Bank signalisert at rentene vil kunne økes ytterligere i tiden fremover, sier leder for personmarkedet i Nordea Norge, Randi Marjamaa i pressemeldingen.

Mange norske fonds- og aksjesparingskunder har sett sine verdier minke i løpet av året. Da er det naturlig at kontosparing blir mer attraktivt, samtidig som at flere ønsker mer buffer til vinteren.

– Antall henvendelser fra kunder øker kraftig, og vi har rundt 30 prosent flere rådgivningsmøter nå sammenlignet med samme periode i fjor. De fleste kan ta grep i forhold til å redusere forbruk, men et fast råd er å forsøke å bygge en buffer for uforutsette utgifter, og dette kan bli svært viktig fremover, sier Marjamaa.

På fastrentesparing med binding på 12 måneder kan man fra nå få en rente på 3,6 prosent, en økning på 0,10 prosentpoeng.

Ekeli i Bank2: – Mener det er forsvarlig å opprettholde dagens avvikskvoter

I dag starter rettssaken mellom Sandnes Sparebank og PST

Bankanalytiker forventer sterk rentenetto og er spent på kredittkvaliteten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også