Dom: Pant kjent gyldig med falsk underskrift

I en fersk lagmannsrettsdom ble et pant erklært gyldig til tross for at det var undertegnet med forfalsket underskrift.
Advokat Hans Kristian Skarpholt er forsvarer for kvinnen i saken. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Advokat Hans Kristian Skarpholt er forsvarer for kvinnen i saken. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Borgarting lagmansrett har i en fersk dom fastslått at et pant undertegnet med falsk signatur likevel er gyldig. I den aktuelle saken, som involverer Henning Solberg og Askim og Spydeberg sparebank, har en mann signert et pantedokument med sin kones signatur uten hennes kjennskap eller samtykke. Det skriver Finansavisen.

Pantet, som er knyttet til en fritidsbolig, ble så brukt til å ta opp et lån, men pengene ble gitt til Henning Solberg. Solberg betalte ikke tilbake og nå vil panthaver, Leif Nilsen, overta eiendommen i pantet.

Kvinnen hvis underskrift ble forfalsket kan ifølge lagmannsretten dermed miste sin fritidsbolig til panthaver. Ifølge lagmannsretten ble det bragt på det rene at mannen som forfalsket underskriften var den reelle rettighetshaveren til fritisboligen ettersom kvinnen ikke førte opp eiendommen i sin selvangivelse og mannen betalte alle løpende kostnader til eiendommen.

Kvinnen forsøkte å få pantet kjent ugyldig etter ekteskapslovens bestemmelser om samtykke, men der var foreldelsesfristen gått ut.

Advokat Hans Kristian Skarpholt, som er kvinnens forsvarer, skriver i en e-post til Finansavisen at de vil anke saken til høyesterett.

Bank2 retter fokuset mot mental helse: – Betyr mindre mislighold

Bedriftspensjonsbarometeret 2022: Tre selskaper skiller seg ut

Storebrand klager inn KLP og norske kommuner til ESA

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også