Bransjeundersøkelse: Pilene peker oppover for regnskapsbransjen

Regnskapsbransjen fortsetter å vokse, viser Regnskap Norges årlige bransjeundersøkelse.
I VEKST: – Årets undersøkelse bekrefter at antall regnskapsoppdrag fortsetter å vokse, og at dette har steget betydelig i senere år, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge. | Foto: Regnskap Norge
I VEKST: – Årets undersøkelse bekrefter at antall regnskapsoppdrag fortsetter å vokse, og at dette har steget betydelig i senere år, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge. | Foto: Regnskap Norge

Regnskap Norge analyserer hvert år bransjeutviklingen, og resultatene viser at alle piler også i år peker oppover. Samlet omsetter nå bransjen for cirka 20 milliarder kroner, som målt i markedspris er en økning siste år på 6,1 prosent.

Det er inspirerende å se at antall oppdrag, inntjening og lønnsomhet øker. Parallelt ser vi en kontinuerlig tilpassing til økt digitalisering på den ene siden og gryende leveranser knyttet til bærekraft på den andre, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge, i en pressemelding.

Målt i antall sysselsatte er regnskap- og revisjonsbransjen den 29. største næringen i Norge, av totalt 273.

– Det er gledelig å konstatere at regnskapsbransjen fortsatt vokser på så godt som alle indikatorer. Dette har vedvart gjennom flere år, og viser en bransje som evner å tilpasse seg nye tider og rammebetingelser, og ikke minst leverer viktige og kritiske tjenester til landets små- og mellomstore bedrifter, sier Aale-Hansen.

Prisene har steget

SSBs prisutvikling på regnskap- og bokføringstjenester viser at prisene på regnskapstjenester har steget mer enn prisene på revisjonstjenester siden 2010.

Vår vurdering er at dette henger sammen med at bransjen i økende grad selger mer avanserte og verdiøkende tjenester, og naturlig nok tar betalt for denne merverdien. Her bidrar digitaliseringen ved å effektivisere rutineoppgaver, slik at regnskapsføreren får mer tid til andre og mer avanserte tjenester, sier Regnskap Norge-direktøren.

Mer varierte oppdrag

Han tror oppdragsveksten også skyldes at størstedelen av landets næringsliv består av små og mellomstore bedrifter som trenger økt bistand til stadig flere kompliserte oppgaver knyttet til bærekraftsrapportering, lønn og personaloppgaver, håndtering av moms, rådgivning og analyser av drift og IT.

– Dagens regnskapsføring og oppdrag som utføres, blir stadig mer sammensatt og variert. Vi forventer at denne utviklingen vil vedvare og tror på ytterligere vekst i årene som kommer.

Kraftig resultatøkning etter Europa-satsning for Signicat

Halvert resultat for Ørland Sparebank i andre kvartal

Regnskapstrøkk for Flekkefjord i andre kvartal

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også