Norges Bank tilbyr F-lån

Mandag skriver Norges Bank på sine sider at det kommer nye tiltak for å dempe svingningene i pengemarkedsrentene.
Norges Bank skal fra mandag tilby F-lån. | Foto: Heiko Junge / NTB
Norges Bank skal fra mandag tilby F-lån. | Foto: Heiko Junge / NTB

Norges Bank ønsker å dempe svingningene i pengemarkedsrentene, som ifølge Norges Bank skyldes usikkerhet om størrelsen på store skatteinnbetalinger som skal ut de neste ukene. Dette er videre med på å skape svingninger om likviditeten i hele banksystemet, skriver Norges Bank.

De kommende ukene vil Norges Bank tilby F-lån for å motvirke den lave likviditeten i banksystemene, som Norges Bank anslår vil være svært lav som følge av store skatteinnbetalinger til staten.

«For å gi økt forutsigbarhet om likviditeten i banksystemet, vil Norges Bank fra i dag og frem til 14.10.2022 tilby F-lån med full tildeling til fast rente og med løpetid én dag. Tilbudet videreføres dersom situasjonen tilsier det. F-lånene kommer i tillegg til ordinære markedsoperasjoner som følger av prognosen for strukturell likviditet. Renten på F-lånene er styringsrenten + 10 basispunkter. Budfristen er kl 16.10. F-lånene vil annonseres samme dag som de har oppgjør. Eventuell overskuddslikviditet som følge av disse F-lånene vil ikke trekkes inn», skriver Norges Bank.

Sentralbanksjefen: – Vi trenger kvinnelige rollemodeller i finansnæringen

Legger merke til at innskuddsrentene ikke har økt i samme takt

Wolden Bache etter nytt rentehopp: – Norske banker har klart seg godt gjennom pandemien

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også