FinansWatch

Norges Bank tilbyr F-lån

Mandag skriver Norges Bank på sine sider at det kommer nye tiltak for å dempe svingningene i pengemarkedsrentene.

Norges Bank skal fra mandag tilby F-lån. | Foto: Heiko Junge / NTB

Norges Bank ønsker å dempe svingningene i pengemarkedsrentene, som ifølge Norges Bank skyldes usikkerhet om størrelsen på store skatteinnbetalinger som skal ut de neste ukene. Dette er videre med på å skape svingninger om likviditeten i hele banksystemet, skriver Norges Bank.

De kommende ukene vil Norges Bank tilby F-lån for å motvirke den lave likviditeten i banksystemene, som Norges Bank anslår vil være svært lav som følge av store skatteinnbetalinger til staten.

«For å gi økt forutsigbarhet om likviditeten i banksystemet, vil Norges Bank fra i dag og frem til 14.10.2022 tilby F-lån med full tildeling til fast rente og med løpetid én dag. Tilbudet videreføres dersom situasjonen tilsier det. F-lånene kommer i tillegg til ordinære markedsoperasjoner som følger av prognosen for strukturell likviditet. Renten på F-lånene er styringsrenten + 10 basispunkter. Budfristen er kl 16.10. F-lånene vil annonseres samme dag som de har oppgjør. Eventuell overskuddslikviditet som følge av disse F-lånene vil ikke trekkes inn», skriver Norges Bank.

Sentralbanksjefen: – Vi trenger kvinnelige rollemodeller i finansnæringen

Legger merke til at innskuddsrentene ikke har økt i samme takt

Wolden Bache etter nytt rentehopp: – Norske banker har klart seg godt gjennom pandemien

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch