FinansWatch

Advarer om økt sårbarhet i det finansielle systemet

Det europeiske råd for systemrisiko har gått ut med en advarsel der rådet blant annet oppfordrer offentlige myndigheter til å bevare eller øke motstandskraften i finanssektoren.

Bilde av Barcode i Oslo. | Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Etter et møte den 22. september bestemte styret i Det europeiske råd for systemrisiko (ESRB) seg for å gå ut med en advarsel om sårbarheten til finanssektoren i EU.

Styret har sett at risiko mot finansiell stabilitet i EU, og mulighetene for «tail-risk» scenarioer (at verdiendringen på aktiva kan bevege seg med mer enn tre standardavvik fra dagens pris, red.anm.) har økt.

Det europeiske råd identifiserer risikoene med; (1) Forverringen av de makroøkonomiske utsiktene, (2) risikoen for finansiell stabilitet som følge av en mulig skarp korreksjon av aktivapriser, og (3) konsekvensene av en slik utvikling for aktivakvaliteten.

Styret i rådet har sett at det er flere tiltak fra myndigheter som hjelper finanssektoren i det tøffe markedet, og vil derfor råde myndighetene til å fortsette, eller øke, tiltakene, for at den finansielle sektoren kan fortsette å støtte realøkonomien, om eller når risikoen for finansiell stabilitet materialiserer seg.

I tillegg skriver ESRB at de vil komme ut med to rapporter de neste månedene, der de ser på hvordan sentralbankene i Europa har jobbet, og om bankenes kapitalkrav kan være et effektivt verktøy for å redusere karbonutslipp og håndtere tilsynsrisiko som følge av klimaendringer.

Marjamaa om avtalen med Econa: – Stolte, glade og ydmyke

Eika Forsikring sikrer seg Econa-avtale: – Dette er en stor avtale for oss

Første rapport fra Kvinner i Finans Charter

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch