Kvinne dømt til fengsel og samfunnsstraff for å ha tatt opp lån i samboerens navn

En kvinne i 50-årene er dømt til 270 dagers samfunnsstraff og 60 dagers fengsel etter at hun brukte samboerens BankID til å ta opp lån for 1,3 millioner kroner.
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB

En kvinne i 50-årene brukte samboerens BankID til å søke om lån og kreditt hos forskjellige banker. Hun fikk utbetalt totalt 1.284.000 kroner i lån og kreditt. Kvinnen erkjente i Vestre Innlandet tingrett at hun overførte et større beløp fra fornærmedes konto til sin egen. Pengene ble blant annet brukt på nettspill, det skriver Oppland Arbeiderblad.

Fastlegen til kvinnen har også diagnostisert henne med patologisk spillelidenskap. Kvinnen selv erkjente alle tilfellene. På grunn av tilståelsen, tiden det har tatt for å behandle saken, kvinnens helse, familiesituasjonen og øvrige omstendigheter i livet til den siktede, dømte retten kvinnen til 270 timer samfunnsstraff. Dette skal kombineres med en ubetinget fengselsstraff på 60 dager.

Tre av bankene har fremmet erstatningskrav mot siktede på totalt 658.319 kroner. Kvinnen ble dømt til å tilbakebetale det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også