Ønsker søkere til nyopprettet bærekraftfond

Med et bærekraftfond på 10 millioner kroner vil Sparebank 1 Østlandet motivere til grønne tiltak og prosjekter.
BÆREKRAFTFOND: Med bærekraftfondet ønsker Sparebank 1 Østlandet å støtte prosjekter som har bærekraftsverdi over tid. | Foto: johner.se/Anna Kern
BÆREKRAFTFOND: Med bærekraftfondet ønsker Sparebank 1 Østlandet å støtte prosjekter som har bærekraftsverdi over tid. | Foto: johner.se/Anna Kern

Fondet skal støtte små og store lokale bærekraftformål og retter seg særlig mot lag og foreninger som ønsker å gjennomføre bærekraftprosjekter.

Bør gi langvarig nytte

– Vi ønsker å støtte prosjekter som har bærekraftverdi over tid, engasjerer mange i lokalmiljøet, skaper aktivitet og bidrar til dugnadsånd. Fondet støtter fortrinnsvis prosjekter som kan gi langvarig nytte, sier Karoline Bakka Hjertø, leder for bærekraft i Sparebank 1 Østlandet i en pressemelding.

Banken tar i mot søknader fram til 20. november.

Støtter ulike tiltak

Tanken er at bidragene fra fondet skal gå til allmennyttige formål, og kriteriet for prosjektene skal vurderes som bærekraftige er at de må ha en positiv påvirkning på klima og miljø. Prosjektet eller tiltaket kan for eksempel ha til hensikt å løse en utfordring eller være en nyskaping.

– Vi støtter gjerne tiltak med en bærekraftprofil som øker barn og unges ferdigheter og lærelyst. Det samme gjelder tiltak som utvikler arenaer for samhandling og kunnskapdeling om klima- og miljøspørsmål, sier Hjertø, og legger til at banken også ønsker å stimulere bedrifter til bærekraftig nyskaping, utvikling og entreprenørskap. Derfor er det etablert en ny bærekraftpris på 100 000 kroner med egne tildelingskriterier.

Fristen for å nominere en kandidat er 23. september.

”Bærekraft på børs”: For få rapporterer indirekte utslipp

Norske banker applauderer bærekraftinitiativ – men ingen av dem ønsker å følge på

Bærekraftsdirektør: – Sunt om bransjen ser seg selv i speilet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også