Sparebank 1 Nordmøre formaliserer regnskapsvirksomheten

Etablerer nytt regnskapsbyrå i konsernet etter fusjon.
Arkivbilde. Sparebank 1 Nordmøre. | Foto: Sparebank 1 Nordmøre
Arkivbilde. Sparebank 1 Nordmøre. | Foto: Sparebank 1 Nordmøre

Sparebank 1 Nordmøre etablerer et nytt datterselskap, Sparebank 1 Nordmøre Økonomipartner, som blir et datterselskap i Nordmøre-konsernet.

Økonomipartner blir samtidig resultatet av en fusjon mellom Trio Regnskapsservice og Sparebank 1 Regnskapshuset Nordvest.

– Vi har kontorer i Kristiansund, Trondheim, Surnadal, Eide, Halsa, Aure, Aspøya og Tingvoll. Det er et viktig poeng for oss at vi er lokalt eid. Banken er lokal, de ansatte er lokale, og vi er lokalt representert, sånn at vi kan være der kundene er, sier nåværende daglig leder i Regnskapshuset Nordvest, Einar Bergem til Trollheimsporten.

Sparebank 1 Nordmøre har til nå eid 70 prosent av begge de to selskapene. Resten har vært eid av ansatte, og slik skal det fortsette.

– Litt av bakgrunnen for sammenslåingen er at konkurransesituasjonen i bransjen er endret. Vi ser at det er en stor endring i kundenes atferd. Det gjør at vi trenger en organisasjon av en viss størrelse for å fortsatt være et ledende regnskapsbyrå i vår region, sier daglig leder i Trio Jostein Kvendset.

Konsernsjef Allan Troelsen i Sparebank 1 Nordmøre er godt fornøyd med den nye organiseringen.

– Symbiosen med bank, regnskapshus og kundene er en viktig del for oss i banken også, slik at vi sammen kan bidra til at bedriftene lykkes, sier Troelsen.

Finanstilsynet med krass kritikk av ASBank

Tidligere banksjef om fusjon: – Om noen år er ikke fusjonsavtalen verdt papiret den er skrevet på

DNB: De som ikke klarer å styre sin egen økonomi må vernes mot aggressive utlånere

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også