Regionbank deler ut 10 millioner til frivillighet

Sparebank 1 Østlandet ser at frivillingheten i regionen ikke har kommet tilbake til gammelt nivå etter pandemien. Det håper de å bidra til med øremerkede penger.
Arkivbilde. Sparebank 1 Østlandets kontor på Elverum. | Foto: Pressebilde
Arkivbilde. Sparebank 1 Østlandets kontor på Elverum. | Foto: Pressebilde

Sparebank 1 Østlandet har satt av 10 millioner kroner øremerket frivillige lag og organisasjoner i Innlandet, Oslo og gamle Akershus.

Bakgrunnen er at medlemstallet i norsk idrett falt med 156.000 fra 2019 til 2021 og antallet mennesker som oppgir å være involvert i frivillig arbeid har falt fra 63 prosent til 55 prosent.

– Vi ønsker å bidra til økt aktivitet og realisering av prosjekter slik at både små og store utøvere og frivillige vender tilbake. Derfor lanserer vi tiltaket «Alle Henda» og håper at alle lokale klubber, lag og foreninger nå søker om midler, sier Erik Hammerstad, banksjef Glåmdalen i Sparebank 1 Østlandet til avisen Glomdalen.

Tildelingen vil skje gjennom en søknadsprosess på Sparebank 1-alliansens egen digitale plattform, Spleis. Banken har satt ned en jury som velger ut hvem som får tildelinger. Kriteriene er at man må være organisert med organisasjonsnummer og være engasjert i frivillighet, med unntak av politiske og religiøse organisasjoner. Noen få utvalgte vil også få ekstra tildelinger.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også