Flere bankkunder ber om avdragsfrihet på lån

Høyere strømpriser bekymrer, og har ifølge Nordea ført til at flere bankkunder ønsker avdragsfrihet på lån.
TRANGE TIDER: Mange kunder etterlyser hjelp for å forberede seg på vinteren, forteller Randi Marjamaa i Nordea Norge. | Foto: PR/Nordea
TRANGE TIDER: Mange kunder etterlyser hjelp for å forberede seg på vinteren, forteller Randi Marjamaa i Nordea Norge. | Foto: PR/Nordea

Høyere strømpriser bekymrer og har ifølge Nordea ført til at flere bankkunder ønsker avdragsfrihet på lån.

– Det er mange kunder som etterlyser hjelp for å forberede seg på vinteren, sier leder for privatmarkedet i Nordea Norge, Randi Marjamaa til NRK.

Banken har hatt en betydelig økning i søknader om avdragsfrihet på lån fra kunder i Sørvest-Norge, som er regionen med de høyeste strømprisene. Avdragsfrihet innebærer at nedbetalingen av lånet blir forskjøvet. Rentene løper som før.

– Det er en dobling siden forrige halvår, og fra en uke til en annen i august var det en firedobling, sier Marjamaa, og påpeker at det har også vært en økning i antall kunder som ønsker å binde renten.

Strømprisen er det folk engster seg mest for. Men til tross for trange tider klarer de fleste seg veldig godt, påpeker Marjamaa, som råder bekymrede kunder til å gå gjennom økonomien og forbruket sitt.

Storebrand henter duo fra Danske Bank

Vil øke rammen for tildeling av startlån

Økning i lån som avviker fra utlånsforskriften

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også