Flytter midlertidig ut av bankbygget

Sparebanken Sogn og Fjordane har fått solgt bankbygget på Sandane, og nå skal banken ut av bygget. Men bare midlertidig.
Bankbygget som nå er solgt på Sandane. | Foto: Google Maps
Bankbygget som nå er solgt på Sandane. | Foto: Google Maps

Tidligere i år kom det frem at Sparebanken Sogn og Fjordane ønsket å selge bankbygget der banken holdt til på Sandane.

Banken har hatt lokaler på Sandane sentrum siden 1959, og Sparebanken Sogn og Fjordane ønsket seg nå en langtidsleie istedenfor å eie bygget selv. Det kom på bakgrunn av at deler av lokalene sto tomme.

– Strategien vår har i flere år vært å drive bank, og ikke eiendomsutvikling. Vi har solgt lokaler i Florø, Dale og Sogndal. På Sandane ønsker vi at lokale eiendomsutviklere tar over og legger til rette en del av bygget der vi holder bankdriften, sa leder for marked og kommunikasjon Johanne Sandnes i Sparebanken Sogn og Fjordane til Firda tidend, tidligere i år.

Nå er bankbygget solgt til Bankbygg Sandane AS, og Sparebanken Sogn og Fjordane har inngått en ti år lang leiekontrakt. Bankbygget skal nå pusses opp, før Sparebanken Sogn og Fjordane flytter tilbake inn i lokalene.

– Flyttingen starter den siste uken i august, og akkurat de dagene blir det dessverre litt mindre tilgang på rådgiverne våre og andre banktjenester. Fra tirsdag 6. september kan kundene treffe oss igjen som vanlig, sier banksjef for privatmarked i Nordfjord Odd Kjetil Tonning i Sparebanken Sogn og Fjordane, i en pressemelding gjengitt av Firda tidend.

Banken vil være tilbake i sitt vante bankbygg i 2023.

– Vi ser veldig fram til å flytte inn igjen i nyoppusset og flotte lokaler i bankbygget når vi kommer til 2023, men selv om vi i tiden fremover blir å treffe en annen plass, skal kundene få den hjelpen de er vant med, sier Tonning.

Sterk utlånsvekst i Sparebanken Sogn og Fjordane

– Utfordrende for kundene å navigere i bærekraft-landskapet

Finansklagenemnda mener DNB er svindel-versting

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også