Eika Gruppen inngår rammeavtale KYC-selskap

Enin skal hjelpe bankene i Eika Gruppen med å hente inn informasjon om kundene.
Aminsitrende direktør i Enin, Paul I. Huse og direktør bedriftsmarked i Eika, Kristian Sundal Thoresen. | Foto: PR / Eika
Aminsitrende direktør i Enin, Paul I. Huse og direktør bedriftsmarked i Eika, Kristian Sundal Thoresen. | Foto: PR / Eika

For å effektivisere og øke kvaliteten på innhenting av bedriftsinformasjon har Eika Gruppen nå inngått en rammeavtale for bankene i alliansen med data- og analyseselskapet Enin, det skriver Eika Gruppen i en pressemelding.

– Dette vil kunne effektivisere bankenes etablering av kundeforhold, spesielt Know Your Customer-prosesser (KYC) betraktelig. Samtidig viser tester at det er et godt verktøy for overvåkning av porteføljer med tanke på kredittrisiko- og compliance-relaterte hendelser, sier direktør bedriftsmarked i Eika, Kristian Sundal Thoresen, i pressemeldingen.

Jæren Sparebank er en av Eika-bankene som har testet Enin over flere måneder.

– Vi bruker dette blant annet til vask av portefølje, overvåking, oppslag av kunder og potensielle kunder og organisasjonskart, forklarer banksjef bedriftsmarked i Jæren Sparebank, Frode Flesjå, i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også