FinansWatch

DNB avviser kritikk av bildebruk i mangfoldssak – mener mangfold er mer enn etnisitet og kjønn

Da DNB publiserte en sak om mangfold med et bilde av bare unge, hvite mennesker kom det reaksjoner. Men DNB avviser kritikken og mener at mangfold ikke bare handler om det som er synlig.

Faksimile av artikkelen DNB ble kritisert for billedbruken i. | Foto: Faksimile av DNB.no

I en artikkel på DNB Nyheter skriver DNB om noen av sine sommervikarer, som har bakgrunner fra andre studier enn økonomi og finans. Da artikkelen ble publisert på Facebook, med innsalget «Har du en litt annerledes bakgrunn, kan du være akkurat den vi er ute etter», kom det reaksjoner i kommentarfeltet og på Twitter som kritiserte bankens bildebruk til artikkelen.

Kritikken, som er omtalt i Nettavisen, går på at alle personene på bildet er hvite mennesker i 20-åra og at det står i kontrast til en artikkel om «annerledes bakgrunn».

DNB er ikke enig i kritikken.

– I DNB baserer vi oss på kompetanse. Vi trekker her fram folk med faglig kompetanse, og i denne saken var vi opptatt av å trekke fram ansatte som har en unik bakgrunn, blant annet en gamer, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til Nettavisen.

DNB sier videre at personene på bildet er de samme som er intervjuet i artikkelen og at det derfor er riktig å bruke bildet, fremfor å illustrere artikkelen med et illustrasjonsbilde med mer «visuelt» mangfold.

– Bransjen beveger seg i en veldig farlig retning hvis man i alle bilder skal være tvunget til å ha et etnisk mangfoldsperspektiv. Å konstruere mangfold i en fotoshoot er også en form for diskriminering eller «mangfoldsvasking», sier Dalsbø.

I ettertid er tittelen på artikkelen endret til «Derfor fikk proff gamer sommerjobb i DNB». Dalsbø forklarer endringen med at når man får tilbakemeldinger om at noe kan misforstås er det naturlig å endre til noe mer tydelig, men at DNB ikke mener de gjorde noe kritikkverdig med den opprinnelige tittelen.

Lunar om oppkjøpstrøbbel: – Ingen forutsigbar vei for å sikre den kapitalen som kreves

Gjensidige ser at berøringsskjerm i bil skaper ulykker: – Urovekkende

NBX vil hente nye kunder med kredittkort som gir kryptobonus

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch