DNB i Litauen utsatt for dataangrep

En russisk hackergruppe varslet om et angrep mot DNB i Litauen mandag. DNB bekrefter at de ble utsatt for et mindre angrep.
DNB i Litauen opplevde mandag et dataangrep. Russiske hackere står trolig bak. | Foto: Vidar Ruud / NTB
DNB i Litauen opplevde mandag et dataangrep. Russiske hackere står trolig bak. | Foto: Vidar Ruud / NTB
NTB/Anne Grete Storvik

– Vi har ikke hatt angrep den siste tiden som har påvirket våre systemer, men vi er klar over at DNB er nevnt på forum, og at det var et mindre DDOS-angrep den dagen, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til Dagbladets Børsen.

Det som angivelig er hackergruppen NoName057, varslet angrepet på meldingstjenesten Telegram. Dette er den samme gruppen som hevder å stå bak angrepet på en rekke norske nettsider i begynnelsen av juli.

I slutten av juni sa kommunikasjonsdirektør hos DNB, Vibeke Hansen Lewin, til FinansWatch at banken har økt beredskapen om noe skulle skje.

– Våre systemer fungerer som normalt, og vi har rutinemessig økt beredskapen for å kunne regaere kjapt hvis noe skulle endre seg som gjør at DNBs kunder, ansatte eller finanstjenester blir berørt. Med rutinemessig mener vi at det er en naturlig del av vår rutine å iverksette tiltak når vi blir kjent med sikkerhetshendelser som de vi har lest om i mediene i dag, sier kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin i DNB til FinansWatch.

NFCERT om dataangrepene den siste tiden: – Bankene og deres leverandører er godt rustet

NBX inngår avtale med ny sikkerhetsleverandør

Sbanken utsatt for dataangrep


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også