Bakmannen i DNB-saken har vært under etterforsking siden banken anmeldte ham i 2018

To ansatte i DNB og en tidligere ansatt er siktet for grov korrupsjon og grovt bedrageri. Den tidligere ansatte har vært under etterforskning siden 2018 da DNB anmeldte ham i en annen korrupsjonssak.
Politiadvokat Kristin Rusdal. | Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Politiadvokat Kristin Rusdal. | Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Onsdag 6. april i år pågrep Øst politidistrikt tre menn og siktet dem for grov korrupsjon og grovt bedrageri. To av de siktede er ansatt i DNB. Den ene jobber som kunderådgiver og den andre har en lederstilling i en DNB-filial. Tre uker senere ble den antatte bakmannen pågrepet, han er tidligere ansatt i DNB, det skriver VG.

Korrupsjonssaken ble oppdaget ved en tilfeldighet etter at politiet gjennomgikk en telefon til et vitne til en grov voldsepisode.

Den tidligere DNB-ansatte ble fredag varetektsfengslet i fire nye uker. Den antatte bakmannen har vært under etterforskning for grov korrupsjon i tre og et halvt år i en annen korrupsjonssak etter at DNB anmeldte ham i desember 2018.

– Den lange saksbehandlingstiden skyldes at vi ikke har hatt tilstrekkelige etterforskningsressurser å sette på saken, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo-politiet til VG.

Den siktede som har en lederstilling i en DNB-filial har forklart seg og er derfor sluppet ut av varetekt. Det tre andre sitter fortsatt i varetekt.

Tilfeldig telefonsjekk utløste korrupsjonsetterforskning i DNB

To bankansatte siktet for grov korrupsjon og bedrageri

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også