FinansWatch

Bakmannen i DNB-saken har vært under etterforsking siden banken anmeldte ham i 2018

To ansatte i DNB og en tidligere ansatt er siktet for grov korrupsjon og grovt bedrageri. Den tidligere ansatte har vært under etterforskning siden 2018 da DNB anmeldte ham i en annen korrupsjonssak.

Politiadvokat Kristin Rusdal. | Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Onsdag 6. april i år pågrep Øst politidistrikt tre menn og siktet dem for grov korrupsjon og grovt bedrageri. To av de siktede er ansatt i DNB. Den ene jobber som kunderådgiver og den andre har en lederstilling i en DNB-filial. Tre uker senere ble den antatte bakmannen pågrepet, han er tidligere ansatt i DNB, det skriver VG.

Korrupsjonssaken ble oppdaget ved en tilfeldighet etter at politiet gjennomgikk en telefon til et vitne til en grov voldsepisode.

Den tidligere DNB-ansatte ble fredag varetektsfengslet i fire nye uker. Den antatte bakmannen har vært under etterforskning for grov korrupsjon i tre og et halvt år i en annen korrupsjonssak etter at DNB anmeldte ham i desember 2018.

– Den lange saksbehandlingstiden skyldes at vi ikke har hatt tilstrekkelige etterforskningsressurser å sette på saken, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo-politiet til VG.

Den siktede som har en lederstilling i en DNB-filial har forklart seg og er derfor sluppet ut av varetekt. Det tre andre sitter fortsatt i varetekt.

Tilfeldig telefonsjekk utløste korrupsjonsetterforskning i DNB

To bankansatte siktet for grov korrupsjon og bedrageri

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch