FinansWatch

Pride-partner Nordea står klar til å bistå hvis de blir bedt: – Vi kommer til å hjelpe med det vi kan

Pride-toget som skulle gått på lørdag ble avlyst etter skyting mot flere utesteder natten før. Pride-partner Nordea sier at de har fått mye ut av partnerskapet og at de står klar til å hjelpe hvis det er ønsket.

Mangfolds- og inkluderingsekspert i Nordea, Paal Christian Mossin Gjøen. | Foto: Nordea

Natt til lørdag ble to mennesker drept og 21 personer skadet da en mann skjøt mot flere utesteder i Oslo. Området utestedene ligger i er kjent for å være et samlingssted for mennesker som er i LHBT-miljøet og natt til lørdag feiret mange av dem dagen før den første offisielle pride-paraden i Oslo etter pandemien. Motivet til gjerningsmannen er ikke kjent, men politiet har draps- og terrorsiktet ham.

Etter skytingen ble pride-toget dagen etter avlyst, men flere har påpekt at toget er utsatt ikke avlyst. Pride-partner Nordea står klar til å hjelpe hvis de blir bedt.

– Hvis vi blir invitert til å bistå, så kommer vi til å hjelpe med det vi kan. Akkurat nå er det opp til pride-organisasjonene som sitter sammen med politiet for å vurdere om det er mulig å gjennomføre et arrangement, sier mangfolds- og inkluderingsekspert i Nordea, Paal Christian Mossin Gjøen.

Han dro selv fra området like før skuddene falt og forklarer at det var Nordea-ansatte til stede under skytingen. Ingen av dem kom fysisk til skade.

Klokken 12 mandag formiddag samles alle i Nordea til en felles samling for å snakke ut om det som skjedde natt til lørdag.

– Det har nok skapt en utrygghet i miljøet, spesielt fordi det skjedde i det som har vært ansett som et trygt område der folk kunne være seg selv, påpeker Mossin Gjøen.

Han forklarer at det har vært positivt for Nordea å være en pride-partner. Nordea bidrar med økonomisk støtte til miljøet, men Mossin Gjøen forklarer at banken får mer igjen.

– Vi får tilgang på mye kunnskap om mangfold og inkludering gjennom vårt partnerskap med Oslo Pride. Det er et arbeid som pågår hele året. For Nordea betyr det at vi får innsikt i inkludering og mangfold når det kommer til både ansatte og kunder. Vi har nok fått mer av dem enn det vi har gitt, og vi setter pris på partnerskapet, sier Mossin Gjøen.

Nå oppfordrer han dem som kan om å komme på minnesmarkeringen som skal være på Rådhusplassen i Oslo mandag kveld.

– Det er viktig at vi står sammen og støtter dem som har behov for det, understreker Mossin Gjøen.

Nordea-kjendis skal lede ny global inkluderingsenhet

Flekkefjord Sparebank henter inn ni sommer-praktikanter

SMN: Får en mindre del av en mye større og mer lønnsom kake

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch