FinansWatch

DNB inngår samarbeid med læringsorganisasjon

Første tema ut er bærekraft, når DNB nå inngår et samarbeid med Digitalnorway.

– Måten vi har jobbet som bedrifter og industrier de siste hundre årene har ikke vært miljømessig bærekraftig, sier Rasmus A. Figenschou, leder for små og mellomstore bedrifter i DNB.. | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

Digitalnorway er en non-profit-organisasjon startet i 2017 av 15 næringslivsaktører «for å få fart på digitaliseringen av norsk næringsliv, med et spesielt fokus på små og mellomstore bedrifter».

Nå er et samarbeid på plass med DNB, der første tema ut er bærekraft, og hvor DNB i samarbeid med organisasjonen lanserer gratis læringsreiser for alle sine bedriftskunder, skriver organisasjonen i en pressemelding.

– Måten vi har jobbet som bedrifter og industrier de siste hundre årene har ikke vært miljømessig bærekraftig, sier Rasmus A. Figenschou, leder for små og mellomstore bedrifter i DNB.

– Denne generasjonen er den første som virkelig har fått øynene opp for konsekvensene av dette. Men vi er også de første som har tilgang på teknologiene som muliggjør alternativene – som jo må til for at vi skal kunne «snu skuta», sier Figenschou i meldingen.

Heldigitalt

I bedrifter som melder seg på den første læringsreisen om bærekraft, vil alle de ansatte få tilgang på et heldigitalt kursopplegg levert rett i innboksen. Dette kan tas i eget tempo – og krever ingen forkunnskaper, ifølge meldingen.

– Bærekraft henger tett sammen med evnen til å være relevant over tid for et selskap. Det er mange hindringer som venter i årene fremover, knyttet til industrialisering og digitalisering – men også store muligheter, om man klarer å koble seg på, sier Figenschou.

Målt i antall, utgjør små og mellomstore bedrifter nær 99 prosent av det norske næringslivet, samt halvparten av landets verdiskaping og sysselsetting.

DNB er største bank her, og har en tredjedel av alle landets SMB-er, ifølge Figenschou.

– Det er helt avgjørende for det grønne skiftet at vi nå får med oss hele det norske næringslivet i denne transformasjonen vi alle skal gjennom. Samarbeidet med en så fremoverlent teknologiaktør som DNB, med en enormt distribusjonskraft ut mot denne målgruppen, er slik sett helt unikt, sier daglig leder Liv Dingsør i Digitalnorway.

Ifølge Figenschou skal det senere tilbys læringsreiser innen andre fagområder.

Bulder Bank tror på kundevekst etter renteheving

Tre finansselskaper på topp 10 i omsetning i Norge

Endelig resultat av Grong Sparebanks fortrinnsrettsemisjon

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch