FinansWatch

Sparebank 1 Hallingdal Valdres med grønt landbrukslån

Med sitt nye produkt vil Sparebank 1 Hallingdal Valdres gi bønder i de to regionene mulighet til å få gunstige lån til miljøtiltak.

Administrerende direktør Knut Oscar Fleten i Sparebank 1 Hallingdal Valdres. | Foto: Sparebank 1 Hallingdal Valdres

Målet med Sparebank 1 Hallingdal Valdres sitt nye låneprodukt er at det skal brukes til små og store investeringer i bolig, driftsbygning og maskiner, skriver banken i en pressemelding.

– Med grønt landbrukslån blir det også mulig for bønder å investere i tiltak som bruker mer fornybar energi og som gir lavere energikostnader, sier administrerende direktør Knut Oscar Fleten i Sparebank 1 Hallingdal Valdres.

Han sier videre at banken ønsker å bidra til at bøndene skal nå målet om å redusere utslippet med fem millioner tonn CO2-ekvivalenter innen 2030. Noe banken skal bidra med gjennom gunstige lånevilkår med grønt landbrukslån.

Sparebank 1 Hallingdal Valdres vil kun gi ut lånet til landbruks- eller skogeiendom i Hallingdal eller Valdres, som har banken som hovedbankforbindelse.

Banken i dalførene satser på landbruket - ansetter tolv nye medarbeidere

Sparebank 1 Hallingdal Valdres øker sin «grønne balanse»

Romerrike sparebank med en av de største emisjonene blant Eika-bankene

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch