FinansWatch

Nye anbefalinger mot korrupsjon – stor forskjell i praksis

Økokrim advarte nylig om at transaksjoner til og fra norske banker i mindre grad blir satt spørsmålstegn ved internasjonalt. Nå har OECD kommet med nye anbefalinger for arbeidet mot korrupsjon.

Drago Kos ledet arbeidet med å utvikle anbefalinger for antikorrupsjon og presenterte dem i OECD (Convention on Combating Bribery of Foreign Public Officials in International Business Transactions). | Foto: Sebastian Holsen

I rapporten «Korrupsjon – Typetilfeller og indikatorer» advarer Økokrim om at transaksjoner til og fra norske banker i mindre grad blir satt spørsmålstegn ved internasjonalt. På Antikkorrupsjonskonferansen 2022 i Oslo forklarte Drago Kos fra OECD (The Organisation for Economic Co-operation and Development) at korrupsjon ikke blir handtert likt i alle land.

– Vi hadde ett eksempel der et selskap i Finland bestakk offentlige tjenestemenn i Slovenia gjennom en mellommann i Østerrike. I Finland mente rettsvesenet at det ikke var korrupsjon, mens mellommannen ble dømt til tre års fengsel i Østerrike. De som mottok bestikkelsene i Slovenia ble også dømt til fengsel, men slapp unna etter en ankeprosess. Det gir ikke mening at det skal være så forskjellig forståelse av lovverket i tre land, sa Kos.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch