FinansWatch

SR-Bank kjøper bedriftskundeportefølje fra Swedbank for om lag 5,6 milliarder

Sparebank 1 SR-Bank overtar en bedriftskundeportefølje på om lag 5,6 milliarder kroner fra Swedbank.

Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Jan Inge Haga / Sparebank 1 SR-Bank

– Samarbeidet gjør at vi tar markedsandeler i Oslo og Viken, og blir en sterkere aktør i bedriftsmarkedet. Det gjør også at vi kan ta på oss større engasjementer, noe som gir gode forutsetninger for videre vekst, sier konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i Sparebank 1 SR-Bank, i en melding onsdag.

Bedriftskundeporteføljen som Sparebank 1 SR-Bank overtar, har hovedvekt innen næringseiendom, maritim sektor og fornybar energi, på om lag 5,6 milliarder kroner fra Swedbank Norge.

– Vårt strategiske partnerskap med SpareBank 1 SR-Bank er basert på vår felles forpliktelse til bærekraftig vekst. Swedbanks norske filial vil bli mer effektiv og fokusert. Partnerskapet og reorganiseringen er i tråd med vår strategiske retning og vil øke både kundeverdien og avkastning på egenkapitalen, sier Jens Henriksson, president og CEO i Swedbank, i pressemeldingen.

De nødvendige myndighetsgodkjenningene er forventet mottatt i løpet av andre halvår 2022.

Strategisk vekst utenfor tradisjonelle markedsområder

Ifølge årsrapporten for 2021 til SR Bank hadde banken et bruttoutlån på 230,3 milliarder kroner ved utgangen av 2021. Bedriftsmarked Storkunde, inkludert Sparebank 1 Næringskreditt, sto for 68,7 milliarder kroner. Små og mellomstore bedrifter, inkludert Sparebank 1 Næringskreditt, sto for 16,1 milliarder kroner og privatmarkedet, inkludert Sparebank 1 Boligkreditt, stod for 145,5 milliarder kroner.

– Vår markedsposisjon holdt seg godt i Rogaland, mens veksten fortsatte i Oslo, Viken, Vestland og Agder. Konsernet har et strategisk mål om å vokse utover bankens tradisjonelle markedsområder, og har de siste årene utvidet virksomheten i Oslo og Viken, skriver banken i årsrapporten.

SR Bank påpeker at de i 2018 valgte å gjøre Oslo og Viken til sitt markedsområde og banken er fornøyd med resultatene det har gitt. I perioden 2018 til 2021 har banken totalt åpnet fire kontorer for å betjene personkunder i Oslo og Viken.

– Sparebank 1 SR-Bank er en bank for hele Sør-Norge, hvor Oslo området er et spesielt satsingsområde. Tilstedeværelsen i dette markedet er viktig for geografisk diversifisering og for å skape et større grunnlag for vekst og dermed økt inntjening, skriver banken i årsrapporten.

Justisdepartementet – Forebygging i naturskadeloven vil bli en egen prosess

I dag blir elsparkesykler til motorvogner – snart må alle ha forsikring

Første Eika-bank overført til Tietoevry: – Vi har lært mye

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch