FinansWatch

To Nordea-ansatte i Oslo arrestert under razzia

Politiet har aksjonert mot banken etter mistanke om lånebedragerier for over 150 millioner kroner.

Illustrasjonsbilde. Nordeas hovedkontor i Norge, ved Colosseum på Majorstuen.

Politiet har ifølge VG aksjonert mot Nordeas hovedkontor på Majorstuen i Oslo, litt over kl. 08 tirsdag morgen.

– Vi har i dag pågrepet fem personer som er siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon, sier politiadvokat Kristin Rusdal til VG.

To av de pågrepne er ansatte i banken. Avisen skriver at det skal være koordinerte aksjoner mot flere privatadresser i Norge også.

DNB om utro tjenere i finansbransjen: – Å skape et godt arbeidsmiljø er det viktigste vi kan gjøre for å forebygge

Ifølge Nordea skal de to ansatte allerede være suspendert. Totalt er det snakk om lån for tilsammen over 150 millioner kroner som de ansatte har tilrettelagt for ved hjelp av forfalsket dokumentasjon.

De ansatte skal ha jobbet sammen med uredelige låneagenter som har tatt flere hunde tusen i «kommisjon» for å skaffe til veie lån på falsk grunnlag. Låneagentene skal ifølge denne artikkelen i VG har hatt folk på innsiden av flere banker, inkludert Nordea.

Nordea bekrefter til FinansWatch at to suspenderte ansatte er arrestert.

– Vi kan bekrefte at det har blitt foretatt arrestasjon av to ansatte i banken. Dette skjer på bakgrunn av forhold som er avdekket internt, og som har gjort at vi tidligere i år gikk til politianmeldelse av funnene. Forholdene som er avdekket kan tyde på regelbrudd og knytter seg til utlån av penger. Vi ser på dette med største alvor, og vi har fortløpende dialog med politiet om saken. Nordea har nulltoleranse for regelbrudd og tar alle nødvendige skritt overfor de to ansatte. I første omgang er de to ansatte suspendert, skriver kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i Nordea i en e-post til FinansWatch.

Tre medlemmer ut av styret i ASBank

Gjensidiges konsernsjef gir seg – Storebrand-leder overtar

Byttet navn til Lea Bank: – Man må tenke på mye når man skal bytte navn på banken

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch